JOCURI DIDACTICE LA CLASĂ 12

JOCURI DIDACTICE LA CLASĂ 12

Mesajde ana_raluca » 25 Sep 2009, 15:26

A venit toamna şi odată cu ea au apărut idei noi, gânduri, modalităţi diverse de a pătrunde cu şcolarii în tainele cunoaşterii. De aceea vă invit, în acest topic să reluăm postarea de jocuri didactice, de data aceasta la educaţie civică, clasele a III a şi a IV a. Toţi doritorii, creatorii şi inventatorii sunt poftiţi să ne împărtăşească din experienţa lor, postând aici cele mai interesante şi ,de ce nu, cele mai năstruşnice jocuri.
Colegii, care doresc, pot posta şi în topicurile anterioare jocuri didactice la alte discipline ale ciclului primar.
ana_raluca
 
Mesaje: 81
Membru din: 28 Mar 2006, 18:11

Re: JOCURI DIDACTICE LA CLASĂ 12

Mesajde carmenbarcan » 05 Oct 2009, 15:16

"Fântâna miraculoasă"

Scop: sesizarea asemănărilor şi deosebirilor dintre persoane
Sarcina didactică: să formuleze enunţuri simple cu referire la situaţii de viaţă cu conţinut civic
Material didactic: fişe de lucru pentru fiecare elev, cu următoarele propoziţii lacunare:
• Dacă ai fi o floare, ai fi ...................................., pentru că .............................................. .
• Dacă ai fi un joc, ai fi ......................................, pentru că .............................................. .
• Dacă ai fi o culoare, ai fi ..................................., pentru că .............................................. .
• Dacă ai fi un animal, ai fi .................................., pentru că .............................................. .
• Dacă ai fi o carte, ai fi ......................................, pentru că ............................................. .
• Dacă ai fi o ţară, ai fi ......................................., pentru că ............................................. .
• Dacă ai fi un film, ai fi ......................................, pentru că ............................................. .
• Dacă ai fi o pasăre, ai fi ....................................., pentru că ............................................ .
• Dacă ai fi o persoană, ai fi ..................................., pentru că .............................................
Descrierea jocului: după distribuirea fişelor, fiecare elev va completa propoziţiile potrivit opţiunilor proprii. După expirarea timpului de lucru, se vor citi răspunsurile elevilor, se va concluziona faptul că au avut dorinţe diferite deşi sunt toţi de aceeaşi vârstă. Deci, între persoane există asemănări, dar mai ales deosebiri.
carmenbarcan
 
Mesaje: 46
Membru din: 24 Mar 2007, 23:06


Înapoi la Invatamant primar

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 4 vizitatori