Invatamantul primar si prescolar in pericol

Re: invatamant primar

Mesajde gherghescudoina » 11 Mar 2009, 16:45

[catalin19742000

Ce mai pot sa zic? Am ramas fara cuvinte...
Sa inteleg ca domnia ta nu prea esti de acord cu situatia in care cineva (sa spunem EU) a terminat si o facultate, dar a ramas tot invatator si este platit putin mai mult!? Ceea ce vi se pare dumneavoastra corect, mie mi se pare ca miroase a o MARE, EXTRAORDINAR DE MARE... PROSTIEEE!
Dupa mine, toti invatatorii ar trebuie sa urmeze o institutie de invatamant superior... Le mai deschide ochii, urechile, le mai... largeste orizontul (cu conditia sa existe "putinta", nu numai "dorinta" :evil: )...
Asa cum am mai spus, va spun si dumneavoastra vorba epigramistului:
"Asa e soarta boului,
Vitel adult,
Sa stea la poarta noului
Nitel mai mult!" :twisted:[/quote]

Ar fi bine sa-ti largesti orizontul invatand sa citesti, de exemplu,......si despre bunul simt ai putea afla cate ceva!!!
Faptul ca esti absolventul unei facultati nu te face mai destept, nici mai pregatit ca invatator...........
Ce-ar fi sa spunem toti ce ne trece prin minte??!! Mie mi-ar place ca toti invatatorii sa fie sportivi, d-ta ai vrea sa fie absolventi ai inv. superior....CE-AVETI CU INVATATORII??? AU o Diploma pe care scrie INVATATOR- este tot ce le trebuie pt a practica aceasta profesie!!!!
Parerile personale trebuie emise acasa, in fata mamei sau sotiei, nu pe Forum!
gherghescudoina
 
Mesaje: 285
Membru din: 26 Ian 2007, 18:03
Localitate: BARLAD-VASLUI

Mesajde sportiv » 11 Mar 2009, 20:13

Cred ca trebuie sa fim calmi.Deocamdata se lucreaza pr legea veche.Art. 7 asa cum inteleg eu poate face distinctia,la grila,amandoua categoriile de institutori, au spre deosebire de absolventii liceelor pedagogice,pe a caror diploma scrie INVATATOR,au spuneam,studii superioare:
-diploma de licenta+modul psihopedagogic,ar fi institutor I;
-colegiul universitar pedagogic institutor II;
Cred ca asa se interpreteaza la incadrarea salariala in grila.Este o parere.
Aceste probleme cred ca ar trebui sa fie dezbatute de catre reprezentantii ministerului si ai sindicatelor in comisiile paritare si trecute fara dubii in lege.
Avatar utilizator
sportiv
 
Mesaje: 3121
Membru din: 19 Ian 2008, 19:02
Localitate: Răcăciuni-Bacău

o parere

Mesajde gabriela54 » 12 Mar 2009, 11:40

Cel care a terminat o facultate (chiar la zi) preda altceva elevilor decat un invatator? TOTUL depinde de maiestria celui care preda ,nu cate studii are .Cine este responsabil va studia pe tot parcursul carierei ,cine nu, poate face 10 facultati.Aici cred ca se pune problema ca unii au platit niste bani pentru a se perfectiona si acum ,normal,doresc sa recupereze ceva .CU FACULTATE SAU NU,UN INVATATOR RESPONSABIL DEPUNE ACELASI EFORT la ore.
Inca nu am auzit de vreo facultate din aceasta perioada care sa egaleze ce se facea intr-un liceu pedagogic !
gabriela54
 
Mesaje: 31
Membru din: 18 Iul 2006, 16:57

Mesajde gamandoina » 12 Mar 2009, 12:55

Ai inteles foarte bine: "AU PLATIT NISTE BANI PENTRU A SE PERFECTIONA" / in concluzie, banii in plus pe care i/ar primi un astfel de invatator PERFECTIONAT chiar ii merita!
Dar sa lasam patimile / suntem in POSTUL PASTELUI.
gamandoina
 
Mesaje: 33
Membru din: 13 Ian 2008, 21:06
Localitate: turnu magurele

Mesajde aalliinnaa » 12 Mar 2009, 18:59

Of, cate dispute pentru un salariu de mizerie!
Simy, tot astept ordonanta aceea, de mi s-au lungit urechile :roll: !!!
Mai vine??? Si daca vine, e formulata corect, adica prof. I sau tot prof. II? :shock:
Avatar utilizator
aalliinnaa
 
Mesaje: 594
Membru din: 28 Mai 2004, 17:15
Localitate: Suceava

Mesajde penelopa_45 » 12 Mar 2009, 19:18

Ministrul nostru spunea intr-o zi ca discuta cu sindicatele despre salarizarea celor care termina in sistem Bologna.Cred ca se va clarifica si incadrarea.
penelopa_45
 
Mesaje: 47
Membru din: 01 Ian 2008, 18:20

Mesajde gherghescudoina » 12 Mar 2009, 21:12

gamandoina scrie:Ai inteles foarte bine: "AU PLATIT NISTE BANI PENTRU A SE PERFECTIONA" / in concluzie, banii in plus pe care i/ar primi un astfel de invatator PERFECTIONAT chiar ii merita!
Dar sa lasam patimile / suntem in POSTUL PASTELUI.


Nu, draga Doina, nu bani am cheltuit pt a ma perfectiona in CUI ci TIMP, timpul pretios ce ar fi trebuit sa-l acord fetitei mele care avea 3 ani si care ma vedea dupa ora 18 zi de zi vreme de 3 ani!! Sa va mai spun ca uneori a trebuit sa o iau cu mine la cursuri ca sa nu ramana singura in casa, si cate altele...Toate astea pentru a fi Eu multumita ca am studii superioare...Mi-a crescut si salariul cu 22 de lei, si ma numesc Institutor (II)!!!!!
Poate mai bine au procedat cei care au cheltuit niscaiva parale si TIMP muuult mai putin, s-au prezentat la examene si sunt acum Institutor I!!!
Culmea ironiei ar fi ca si noua Ordonanta sa le dea tot lor castig de cauza, fara suparare, sunt pregatiti pt alte domenii, nu pt a fi INVATATORI, sa fie platiti corespunzator atunci cand vor practica meseria pt care au Diploma!!
gherghescudoina
 
Mesaje: 285
Membru din: 26 Ian 2007, 18:03
Localitate: BARLAD-VASLUI

Invatamantul primar si prescolar in pericol

Mesajde adrianaar » 12 Mar 2009, 22:54

Am terminat liceul pedagogic . In 5 ani am invatat lucruri care nu se invata la nici o facultate de profil. Si ce e mai important...am facut sute de ore de practica (am asistat la ore si am predat).Am vrut sa ma inscriu la colegiu dar au intervenit niste probleme. Sunt de acord ca cei cu studii superioare sa fie mai bine platiti dar nu mai bine vazuti (decat daca este cazul). De exemplu in cazul unei restrangeri, cei cu studii superioare au punctaj mai mare--Am intalnit o invatatoare(e adevarat ca era primul an in invatamant) care nu a auzit de ,,arie curriculara'' :) ...ma intreb atunci ce a invatat la colegiul acela :?:
adrianaar
 
Mesaje: 38
Membru din: 24 Ian 2009, 23:52

Invatamantul primar si prescolar in pericol

Mesajde adrianaar » 12 Mar 2009, 22:58

Am uitat sa precizez ca nu vreau ca cineva sa se simta jignit . Sunt si institutori care sunt dascali in adevaratul sens al cuvantului. :)
adrianaar
 
Mesaje: 38
Membru din: 24 Ian 2009, 23:52

Re: Invatamantul primar si prescolar in pericol

Mesajde gherghescudoina » 12 Mar 2009, 23:02

adrianaar scrie:Am terminat liceul pedagogic . In 5 ani am invatat lucruri care nu se invata la nici o facultate de profil. Si ce e mai important...am facut sute de ore de practica (am asistat la ore si am predat).Am vrut sa ma inscriu la colegiu dar au intervenit niste probleme. Sunt de acord ca cei cu studii superioare sa fie mai bine platiti dar nu mai bine vazuti (decat daca este cazul). De exemplu in cazul unei restrangeri, cei cu studii superioare au punctaj mai mare--Am intalnit o invatatoare(e adevarat ca era primul an in invatamant) care nu a auzit de ,,arie curriculara'' :) ...ma intreb atunci ce a invatat la colegiul acela :?:


Sa nu exageram! Nu TOTI absolventii Lic Ped. sunt mari maestri, nici chiar cei care au invatat in 5 ani tot atat cat am invatat noi in 4 ani!! Nu exista padure fara uscaturi!
Precizare: Institutor II este absolventul LIc Ped + CUI, absolventul CUI + LIC oarecare este INVATATOR!
gherghescudoina
 
Mesaje: 285
Membru din: 26 Ian 2007, 18:03
Localitate: BARLAD-VASLUI

Mesajde medeea2003 » 13 Mar 2009, 13:09

Eu stiu ca vor fi ca si pana acum inst I (cei cu studii superioare), inst II (cu colegiu) si profesori pt inv. prescolar si primar, cei cu facultate in specialitate (pedagogie, psihologie).
medeea2003
 
Mesaje: 18
Membru din: 18 Sep 2008, 15:42

Mesajde sportiv » 13 Mar 2009, 20:00

Pentru gherghescudoina (lunga adresa)!
Dupa modul dumneavoastra de exprimare-cel putin asa am inteles eu- nu toti absolventii liceelor pedagogice sunt maestrii-perfect adevarat-,dar sa inteleg ca ceilalti absolventi, (mai ales cei cu 5-10 ani vechime in acest moment), sunt maestrii;(apropos de institutori)?
Sper sa nu supar pe nimeni!
Avatar utilizator
sportiv
 
Mesaje: 3121
Membru din: 19 Ian 2008, 19:02
Localitate: Răcăciuni-Bacău

Mesajde luminita_anghel » 13 Mar 2009, 23:30

Institutor I sau II, profesor ne nu stiu care... ce va mai conta?! Banuiesc ca nu titulatura e baiul ci... salarizarea! Si pentru asta intervine ministerul si rezolva problema: puncte si punctulete acordate de directori "numiti" pe criterii de "competenta" si de "performanta", de primari tractoristi sau in cele mai fericite cazuri CFR-isti, de copii "multumiti" de nota primita...
In aceste conditii, chiar credeti ca mai conteaza?!
Avatar utilizator
luminita_anghel
 
Mesaje: 92
Membru din: 10 Feb 2007, 22:30

Mesajde nada » 15 Mar 2009, 22:11

In loc sa ne unim fortele si sa cerem aceleasi drepturi pentru toti noi stam si incercam sa ne intrecem cine are cele mai "tari" studii. Ne meritam soarta.
"Ca sa fii dascalul altora, trebuie sa fi fost tu insuti ucenic multa vreme" proverb latin

http://scoli.didactic.ro/scoala_gimnazi ... are_piscu/
Avatar utilizator
nada
 
Mesaje: 317
Membru din: 22 Ian 2006, 22:28
Localitate: Piscu - Galati

Mesajde phoenix_ » 25 Mar 2009, 22:36

Poate ca ne meritam soarta, dar o diferentiere trebuie facuta. Nu-l doare inima pe dascalul care nu s-a gandit niciodata sa-si schimbe profesia, cand vede ca cel care a facut o facultate care se potriveste ca nuca-n perete cu munca la catedra e considerat egalul sau? Petentii nostri care se bat asa de tare-n piept ca-s devotati invatamantului de ce n-au urmat cursurile unei facultati de pedagogie sau psihologie, caci acestea existau dinainte de a aparea Colegiile Universitare pentru Institutori sau Facultatea de Stiintele Educatiei. Cei care au studii economice, juridice etc. le-au facut in ideea de a avea acoperire in cazul unei restrangeri de activitate sau in cazul in care nu si-ar mai dori sa lucreze in invatamant. Iar acum se dau loviti si vor sa li se echivaleze studiile.
Si inca o aberatie:
Actualii invatatori absolventi doar de liceu pedagogic vor avea la dispozitie 5 ani pentru a sustine examene de diferenta in vacantele scolare la Facultatile pentru Invatamânt Primar conform unui curriculum considerat de minister ca obligatoriu unui cadru didactic care preda la ciclul primar. Cheltuielile privind aceste examene de diferenta vor fi suportate de la buget conform unui grafic stabilit de minister, inspectorate scolare si universitati.
Cum adica, invatatorul care benevol s-a inscris Facultatea de Stiintele Educatiei, care a studiat, a muncit, a intocmit proiecte si portofolii, a dat examene dificile, a trecut printr-un examen de licenta, si-a sacrificat timpul, vacantele, concediile pentru a se perfectiona … invatatorul acela sa fie pus pe picior de egalitate cu cei care vor trece ca gasca prin apa prin niste “cursuri de vara” care sa mai fie si platite de la buget? Dar nu-i strigator la cer? Da, invatamantul e in pericol, dar in nici un caz din pricina cererilor nefondate din aceasta petitie.
Ar trebui sa facem o petitie prin care sa cerem ca lucrurile sa ramana exact asa cum le stabilea legea initial.
Ultima oară modificat de phoenix_ pe 05 Apr 2009, 13:58, modificat 1 dată în total.
phoenix_
 
Mesaje: 21
Membru din: 22 Mar 2009, 17:07

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Invatamant primar

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 3 vizitatori

cron