intrebari despre daci

intrebari despre daci

Mesajde hanghiuc_claudia » 09 Sep 2006, 23:41

Nu sunt profesor dar sunt pasionata de istorie si mai ales de istoria veche a neamului romanesc. Este, cred, o certitudine pentru toata lumea ca suntem printre putinele popoare din lume care habar nu au care este adevarul despre istoria lor veche. Acesta este si rezultatul faptului ca nu avem bani pentru cercetari arheologice, lucrarile cronicarilor Herodot, Strabon, Dio Casius sau pur si simplu Grigore Ureche, sau Domnul Dimitrie Canttemir nu sunt de gasit in nici o librarie (nu sunt de acord cu nicio-cuvant compus aiurea doar pentru a le fi mai usor manelistilor sa scrie). Nu sunt de gasit nici Nicolae Densusianu, nici Hasdau, nici Cristofi Cerchez, nici Maria Calusita Alecu sau Vasile Lovinescu, iar cei care incearca din rasputeri,astazi, sa dovedească prin cercetari proprii si bani investiti in cumpararea din strainatate a diferitelor documente ce pot face lumina in aceasta speta sunt considerati nebuni si sunt marginalizati de o societate prea lenesa ca sa poata sustine ADEVARUL. Am descoperit intamplator "Congresul de dacologie" din 2005. In 2006 am simtit nevoia sa merg din nou pentru a afla lucruri extraordinar de interesante. Lasand deoparte si multe prelegeri care nu se ridicau nici macar la nivel de teza de clasa a VI-a (dar fara astfel de lucrari cum ar putea sa apara progresul?) ceea ce am vazut si ascultat la aceste doua Congrese (sub forma de materiale prezentate de Profesori Universitari ce au avut curajul sa-si expuna opiniile in pofida a ceea ce se spune despre ei in presa) mi-au intarit convingerea ca avem cat mai curand nevoie de reconfigurarea istoriei nationale in lumina noilor cercetari. Domnilor profesori va rog nu mai fiti ofensati de faptul ca exista oameni care nu mai accepta adevaruri ciuntite. De la domniilevoastre ar trebui sa plece dorinta de aducere la suprafata a noilor cercetari si dovezi pentru ca persoane precum... scuzati dar nu vreau sa fac referire la nici o etnie din tara noastra sau din lumea larga, ... sa nu mai indrazneasca sa fabrice adevaruri proprii doar din dorinta de a avea baza materiala si morala sa revendice teritorii si realizari artistice inestimabile ale culturii vechi dacice. Cu deosebit respect pentru cei care m-au inteles, Claudia Maru Hanghiuc.
hanghiuc_claudia
 
Mesaje: 7
Membru din: 09 Sep 2006, 22:47
Localitate: Bucuresti

Mesajde rosioru » 10 Sep 2006, 21:26

cred ca mesajul dvs (pe care cred ca l-am inteles) putea fi postat in continuarea unui topic deja existent care are aceeasi denumire: "intrebari despre daci"...
Avatar utilizator
rosioru
 
Mesaje: 305
Membru din: 06 Ian 2005, 17:17
Localitate: Constanta

Mesajde hanghiuc_claudia » 10 Sep 2006, 22:00

Multumesc pentru sugestie. Greseala imi apartine in totalitate. Nu am fost atenta la faptul ca in loc sa dau un raspuns problemei in cauza am apasat involuntar pe un nou topic. Promit sa nu se mai intample.
In legatura cu remarca dumneavoastra referitoare la "urarile" mele de bine din finalul scrisorii postate, poate ca este cazul sa-mi cer scuze daca vi s-a parut o formula ofensatoare , dar intentia mea a fost de a multumi celor care au inteles cu adevarat ca nu sunt nici nationalista, nici revolutionara, nici deschizatoare de drumuri presarate cu ganduri ascunse, ci pur si simplu un om dornic de a afla parerile utilizatorilor unui site dedicat oamenilor care nu s-au multumit doar sa ia de la societate ci sa si ofere prin pregatire profesionala si dorinta de educare si culturalizare a lumii in care traiesc.
Inca o data promit sa nu mai gresesc. Claudia.
hanghiuc_claudia
 
Mesaje: 7
Membru din: 09 Sep 2006, 22:47
Localitate: Bucuresti

Mesajde rosioru » 10 Sep 2006, 22:16

Orice problema trebuie tratata cu realism: cauze-desfasurare-urmari. Idealismul si retorica nu au ce cauta.
Succes in ceea ce doriti sa realizati.
Avatar utilizator
rosioru
 
Mesaje: 305
Membru din: 06 Ian 2005, 17:17
Localitate: Constanta

Mesajde hanghiuc_claudia » 10 Sep 2006, 22:41

Sa inteleg prin raspunsul dumneavoastra ca trebuie sa incetez de a va mai trimite mesaje. Ma voi conforma! Sunt o femeie cu capul pe umeri chiar daca sunt artista. Pacat, insa! Aveam de gand sa postez pe site-ul dumneavoastra o intrebare pentru specialisti: "CE PARERE AVETI DESPRE TARTARIA?" Am sa "tac" asa cum foarte fin mi-ati sugerat, dar voi urmari cu interes daca primesc vreun raspuns. In cazul in care sunt persoane interesate in dezbaterea acestui subiect le rog respectuos sa-mi raspunda. Iar eu, promit, voi coresponda cu domniile voastre doar pe adresele de mail personale (in cazul in care voi avea permisiunea) pentru a nu deranja FORUMUL cu retorica si idealism. Va multumesc, Claudia
hanghiuc_claudia
 
Mesaje: 7
Membru din: 09 Sep 2006, 22:47
Localitate: Bucuresti

Mesajde rosioru » 10 Sep 2006, 23:05

Site-ul nu este al meu si nici nu sunt moderator. De fapt am pus o data o intrebare administratorului in acest sens (al cui este) si nu a raspuns.
Imi pare rau ca nu ati inteles acest "idealism si retorica".
:cry:
Istoria este una singura depinde cum o interpretam. Trebuie sa fim eficienti si constructivi in ceea ce sustinem cu argumente stiintifice.
Sper sa va placa in continuare forumul. :wink:
Avatar utilizator
rosioru
 
Mesaje: 305
Membru din: 06 Ian 2005, 17:17
Localitate: Constanta

Mesajde mariro » 10 Sep 2006, 23:12

hanghiuc_claudia scrie: "CE PARERE AVETI DESPRE TARTARIA?"


Pe mine si cred ca nu numai, m-ar interesa discutiile despre acest subiect si ar fi bine sa deschizi un topic nou cu acest titlu, poate exista colegi mai bine informati si ne dau unele lamuriri.

Eu una, cred ca as fi sapat toata zona aia si as fi transformat-o in santier. Am inteles ca e un camp cultivat acum pe locul in care s-au gasit tablitele...
Avatar utilizator
mariro
 
Mesaje: 16653
Membru din: 16 Mai 2004, 20:40
Localitate: Galati


Înapoi la Istorie

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator