Intalnire, etapa a II-a, proiect interjudetean

Intalnire, etapa a II-a, proiect interjudetean

Mesajde invatator » 08 Mai 2011, 18:04

In cadrul Proiectului Interjudetean "Traditie si spiritualitate", se vor desfasura activitatile celei de a II-a etape la Scoala "Lucian Blaga" din Ocna Mures, Alba.
Colegii si elevii din scolile inscrise in acest proiect sunt asteptati sa cunoasca obiceiurile traditionale din zona noastra.
Atasez programul intalnirii:
Vineri, 20.mai
-sosirea, cazarea copiilor si a dascalilor
-ora 16,15- Urarea de "Bun venit!" in cadru oficial
-ora 17- spectacol, "Traditie si spiritualitate pe Valea Muresului"
-ora 19- masa de seara
Sambata, 21. mai
-ora 8,30, masa de dimineata
-ora 9,30- excursie "In tara traditiei ardelene"
-ora 19- masa de seara
Duminica, 22 mai
-ora 8, 30, masa de dimineata
-preluarea elevilor, conducerea invitatilor
"Ramas bun, prieteni!"

Va asteptam cu mare drag!
Elena Carunta
invatator
 
Mesaje: 525
Membru din: 25 Iul 2004, 17:25
Localitate: Ocna Mures

Re: Intalnire, etapa a II-a, proiect interjudetean

Mesajde invatator » 23 Mai 2011, 16:14

Multumim reprezentantilor judetelor implicate in proiect, care au dorit sa fie alaturi de noi si sa-si aline sufletul romanesc la poarta dorului: TRADITIA FOLCLORICA ARDELEANA.
Cei 30 de elevi si 18 dascali insotitori au dat viata proiectului, participand la activitati, traind in mod specific ardelenilor; au legat prietenii, au consolidat mai vechi prietenii si impreuna ne-am dat seama ca elevii nostri vor asigura continuitatea traditiei populare, alaturi de spiritul roman.
Multumesc, de asemenea, colegilor mei implicati in proiect, sustinatorilor, dlui primar, parintilor elevilor si fiecarui ocnamuresan care a contribuit la derularea actiunilor.
E. Carunta
invatator
 
Mesaje: 525
Membru din: 25 Iul 2004, 17:25
Localitate: Ocna Mures

Re: Intalnire, etapa a II-a, proiect interjudetean

Mesajde ghebanliliana » 24 Mai 2011, 20:22

Multumim echipei de cadre didactice de la Scoala Lucian Blaga din Ocna Mures pentru o noua experienta de viata acordata elevilor si cadrelor didactice.
Elevii de la Petrila s-au simtit ca intr-o poveste in mijlocul familiilor pe care vor sa o continuie in timp , aici pe plaiuri momarlanesti in anul viitor scolar si vor ca timpul sa zboare cat mai repede.
Totul a fost minunat:scoala, spectacolul, cazarea,masa,excursia si nu in ultimul rand oamenii.
Va asteptam cu drag la Petrila!
Lili Gheban si echipa de parinti de la Petrila
ghebanliliana
 
Mesaje: 52
Membru din: 07 Sep 2004, 23:23

Re: Intalnire, etapa a II-a, proiect interjudetean

Mesajde anahodoroaba » 29 Mai 2011, 15:56

Bacăul, reprezentat de un grup se elevi şi dascăli de la Şcoala Nr 10, a participat la acţiunile acestui proiect cu mare, mare drag şi interes. Este a treia oară când Şcoala "Lucian Blaga" din Ocna-Mureş ne invită la activităţi unice prin specificul lor. Am regăsit aceeaşi oameni energici, primitori, optimişti, cu dragoste de neam şi ţară. Chiar dacă vicisitudinile vremii şi-au pus amprenta pe oraş, oamenii au rămas aceeaşi. Am primit de la comunitatea locală o lecţie de viaţă cum rar ne e dat să primim. Am învăţat că numai prin cunoaşterea şi păstrarea tradiţiilor ne iubim parinţii, bunicii, strabunicii. Că spectacolul cel mai frumos adresat comunităţii este cel in care artişti sunt chiar dascălii locurilor. Ne era greu să credem că din corul "Doruleţ" face parte chiar şi directorul şcolii. Spectacolul a demonstrat că la Ocna-Mureş se munceşte foarte mult, cu drag, cu pasiune. Tardiţiile sunt mai vii ca oricând. După primirea cu pâine şi sare, am avut prilejul de a vizita expoziţii, muzee, de a asculta legendele plaiurilor ardeleneşti, căntecele şi versurile acestor locuri, de a cunoaşte specificul muncii poprtului şi bucatelor ardeleneşti.
Familiile care au primit ca oaspeţi copiii veniţi din Moldova au fost peste orice asteptare. Au reuşit să le ofere dragoste, buna dispoziţie, bucate alese, distracţie, astfel încât, la despărţire, au curs lacrimi sincere din ochii unor copii.
Mulţumim domnului primar, domnului director al şcolii, cadrelor didactice!!!!
Mulţumim, Elena Cărunta, Ica Buzgar, Mariana Gherasim, Voichiţa Oniga!!!!!!!!!!
Ana Hodoroabă
Bacău
anahodoroaba
 
Mesaje: 146
Membru din: 30 Dec 2004, 18:37
Localitate: Bacau

Re: Intalnire, etapa a II-a, proiect interjudetean

Mesajde anahodoroaba » 29 Mai 2011, 18:05

Corectez o greseală facuta din graba:
"Am revăzut aceiaşi oameni..."
Imi pare rău!
Ana H
anahodoroaba
 
Mesaje: 146
Membru din: 30 Dec 2004, 18:37
Localitate: Bacau

Re: Intalnire, etapa a II-a, proiect interjudetean

Mesajde elenat » 29 Mai 2011, 19:52

Felicitări tuturor celor care au participat la activităţile propuse în acest proiect!
Avatar utilizator
elenat
 
Mesaje: 8211
Membru din: 09 Dec 2005, 15:55

Re: Intalnire, etapa a II-a, proiect interjudetean

Mesajde alile » 03 Iun 2011, 16:25

Nici acum nu s-au stins ecourile întâlnirii noastre la Ocna- Mures, cadre didactice, elevi, părinţi, oficialităţile locului...Ocna- Mureş, un oraş lovit prea mult de soartă, dar cu oameni inimoşi, primitori şi iubitori de cultură ! Un oraş unde diferenţele nu contează, unde convieţuiesc, ca şi la noi, în Dobrogea, etnii diferite. Am învăţat acum câţiva ani " să comunicăm " la distanţă, apoi, ca o continuare firească a acestui proiect, activităţile Proiectului " Tradiţii şi spiritualitate" a întins noi punţi de cunoaştere a obiceiurilor, tradiţiilor şi spiritualităţii româneşti şi ne-a arătat că încă n-am uitat să ne mândrim cu celebrele noastre costume populare .
Momente deosebite am trăit la Ocna- Mureş unde ne-au impresionat prestaţiile colegilor noştri pe scenă alături de copii. Multumim pentru căldura cu care ne-aţi primit, mulţumim că n-aţi uitat să fiţi, în ciuda greutăţilor, dascăli inimoşi, mulţumim că existaţi şi...nu în ultimul rând, mulţumim pentru cele mai bune prăjituri pe care le-am mâncat vreodată !
Bun venit în proiect şi noilor noştri prieteni de la Brăila !
Cu mare drag, de la Năvodari, prof. Mihaela Anghelescu
' Cel care n-a luptat niciodata nu a trait niciodata. '
Avatar utilizator
alile
 
Mesaje: 36
Membru din: 08 Noi 2004, 22:16
Localitate: Constanta

Re: Intalnire, etapa a II-a, proiect interjudetean

Mesajde alile » 03 Iun 2011, 16:41

Am plecat pe un drum anevoios dar nu ne plangem. Nu vom face asta pentru ca ne consideram oameni ai spiritului care, in cultura fiind, facem toate cele neobisnuite culturii> tacem, ne smerim, nu proclamam ci pur si simplu existam. Existenta noastra isi pune amprenta pe sufletul copiilor ce ii modelam. Ne-am reintalnit in inima Ardealului pentru a le demostra elevilor nostri ca o geampara este ,,cool", ca un ceardas e mai mult decat ,,funky", ca hora romaneasa este ,,the best".
Multumim cadrelor didactice de la Scoala ,,Lucian Blaga" Ocna Mures, pentru efortul deosebit depus in zilele dedicate proiectului ,,Traditii si spiritualitate". Multumim domnului primar al orasului pentru spijinul ce-l acorda invatamantului romanesc. Multumim localnicilor acestui oras greu incercat pentru omenie.
Cuvintele, desi sunt de prisos, intregesc ceea ce am simtit noi, cadrele didactice si elevii de la Scoala ,,George Enescu" Navodari.

Salutam implicarea in proiect si a scolii ,,Dr. Petru Span" din Lupsa, jud. Alba, prin doamna prof. in inv. primar Dana Goia. Oameni minunati in locuri minunate. Spirit romanesc pe plaiuri romanesti.

Sa ne revedem cu bine pe plaiurile Brailei

,,La multi ani, draga Ocna,
A trecut etapa ta,
La multi ani, draga Ocna,
La Braila vom pleca!!"

Prof. Leila Ali
' Cel care n-a luptat niciodata nu a trait niciodata. '
Avatar utilizator
alile
 
Mesaje: 36
Membru din: 08 Noi 2004, 22:16
Localitate: Constanta

Re: Intalnire, etapa a II-a, proiect interjudetean

Mesajde fany_lupea » 30 Iun 2011, 14:13

Noi, cadrele didactice de la Liceul pedagogic " D.P.Perpessicius" Braila , multumim colegilor de la Scoala " Lucian Blaga " Ocna Mures si oficialitatilor acestui oras, pentru minunatele clipe petrecute alaturi de ei, in desfasurarea activitatilor din cadrul proiectului interjudetean "Traditie si spiritualitate". Au fost clipe de neuitat , care ne-au facut cunoscute sensibilitatea si prietenia locuitorilor acestor meleaguri. Ne-am ostoit dorul pe malul Ariesului, ascultand cantecele si legendele motilor. Am invatat de la acesti oameni minunati cum iti poti pastra cu mandrie traditiile si cum prezentul isi recapata forta sorbind din izvorul plin de intelepciune al trecutului.
Multumim , dragi colegi , pentru toata caldura cu care ne-ati primit in mijlocul vostru si pentru toate cate am invatat de la voi! Asteptam cu nerabdare sa ne revedem la Braila!
Va asteptam cu drag in " orasul cu salcami" !
Prof. cl. I-IV : Fanica Lupea
fany_lupea
 
Mesaje: 1
Membru din: 08 Mai 2007, 21:44


Înapoi la Invatamant primar

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 14 vizitatori