felicitari COMUNITATII INVATATORILOR BACAUANI

felicitari COMUNITATII INVATATORILOR BACAUANI

Mesajde maria_magdalena » 12 Ian 2008, 11:27

felicitari celor care au avut minunata idee de a infiinta COMUNITATEA INVATATORILOR BACAUANI !

felicitari si moderatorilor si tuturor celor care ne informeaza !

in sfarsit avem si noi un site care sa ne informeze la timp de tot ceea ce tine de inavatamant !

mult succes pe mai deprate !
maria_magdalena
 
Mesaje: 109
Membru din: 12 Mar 2006, 16:03

Mesajde maria_magdalena » 13 Ian 2008, 17:54

o noua informatie primita prin e-mail de la COMUNITATEA INAVATORILOR BACAUANI :

La ISJ Bacau au inceput dezbaterile pe tema Legii Educatiei

Informatia Bacaului, 12.01.2008, de Catalin STANOIU



Printr-o nota a Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului, emisa la inceputul acestei saptamâni, toate inspectoratele scolare din tara vor organiza in perioada imediat urmatoare dezbateri pe seama controversatei Legi a Educatiei. Inspectoratul Scolar Judetean Bacau s-a conformat acestei note. In cursul acestei saptamâni inspectorul scolar general Ovidiu Cojocaru a convocat la sediul ISJ directorii scolilor din municipiu. Acestia au fost informati in privinta notei venite de la Minister si a modului in care vor fi analizate sugestiile si criticile in privinta Legii Educatiei.



Saptamâna viitoare voi convoca directorii institutiilor de invatamânt din judet si le voi prezenta nota venita de la Minister. Fiecare va gasi o modalitate de a discuta cu profesorii din subordinea lor, iar pâna la data de 17 februarie, punctul terminus stabilit de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, proiectele vor fi trimise la Bucuresti. In cursul acestei saptamâni am avut o intâlnire cu directorii din Bacau. Acestia au fost pusi deja in tema si urmeaza sa vina cu ideile si adnotarile lor pe marginea Legii Educatiei. Pentru a nu trimite câteva mii de propuneri la Minister voi forma, inainte de deadline-ul 17 februarie, o comisei alcatuita din juristi, profesori, specialisti in domeniu care va analiza toate propunerile primite si va selecta dintre acestea pe cele coerente si cu un fundament solid, a precizat inspectorul scolar general Ovidiu Cojocaru.



La dezbatere pot participa si alte categorii de persoane



Dezbaterea publica pe tema Legii Educatiei a fost lansata de catre Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului anul trecut, in luna decembrie. Propunerile primite de inspectoratele scolare pot fi trimise la Minister pâna cel târziu pe 18 februarie. Dezbaterea nu ii vizeaza doar pe cei din domeniul Educatiei. La ea pot participa si parinti, elevi sau alte categorii de persoane.

Toate inspectoratele scolare judetene/al municipiului Bucuresti vor organiza, pâna în data de 17 februarie, dezbateri pe proiectele de Legi ale Educatiei.

Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului a transmis la începutul acestei saptamâni o nota prin care solicita fiecarui inspectorat sa genereze asemenea dezbateri cu profesorii, parintii, elevii, reprezentantii sindicatelor, societatea civila. Inspectoratele sunt obligate sa centralizeze toate propunerile concrete pe care le primesc si sa le transmita catre MECT pâna la data de 18 februarie.

Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului a lansat, la 17 decembrie 2007, spre dezbatere publica proiectul de Legi ale Educatiei.

Toti cei care doresc sa aduca argumente, propuneri, sugestii în legatura cu proiectele de Legi ale Educatiei, o pot face pe adresa de e-mail proiecte.legi@medc.edu.ro, pe forumul dedicat special discutarii acestora sau, în scris, pe adresa MECT (General Berthelot, nr. 28 - 30, Bucuresti, sector 1). Opiniile vor fi primite pâna în data de 17 februarie 2008. Ele vor fi analizate si, dupa caz, integrate în proiect, se arata intr-un comunicat de presa al Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului.
maria_magdalena
 
Mesaje: 109
Membru din: 12 Mar 2006, 16:03

despre Comunitate

Mesajde sfetnicul » 13 Ian 2008, 22:45

In numele moderatorilor multumesc pentru felicitari.

Comunitatea invatatorilor bacauani este abia la inceput de drum si numara abia 240 membri din cei peste 1800 invatatori din judet. Cand vom fi mai multi si vom putea oferi mai multe facilitati, vom putea spune cu mandrie ca ne-am atins scopurile. Pana atunci insa mai avem de munca.

SFetnicul
www.groups.yahoo.com/group/invatatori_BC
* * *
Invatatorul trebuie sa fie sfetnicul Mariei Sale Elevul.
Avatar utilizator
sfetnicul
 
Mesaje: 480
Membru din: 12 Mar 2005, 18:25
Localitate: Bacau, Romania


Înapoi la Invatamant primar

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 3 vizitatori