Echivalare studii

Echivalare studii

Mesajde vkzs77 » 31 Mai 2012, 20:54

Bună,
S-a schimbat metodologia pentru echivalarea de studii. În acest nou format este ceva ce nu înţeleg. Vă rog lămuriţi-mă şi pe mine dacă are cineva vreo idee. Citez textele şi din metodologia veche şi din metodolgia nouă:
Cea veche:
Art.3 - (2) Se echivalează pe baza ECTS/SECT, învăţământul realizat prin colegiul de institutori cu durata de 3 ani în cadrul instituţiilor de învăţământ superior acreditate/autorizate să funcţioneze provizoriu, cu examenul de finalizare a studiilor susţinut la instituţii de învăţământ superior acreditate, cu ciclul I de studii universitare de licenţă, pentru institutorii încadraţi în învăţământul preşcolar, preşcolar special, primar, primar special şi gimnazial special, în vederea ocupării funcţiilor didactice de profesor în învăţământul preşcolar, profesor în învăţământul primar, profesor itinerant şi de sprijin, profesor-educator, care îndeplinesc cumulativ următoarele cerinţe la data solicitării echivalării:
a) sunt titulari sau încadraţi prin suplinire în învăţământul preuniversitar;
b) nu au fost sancţionaţi disciplinar şi au obţinut calificativul „Foarte Bine” în ultimii 5 ani şcolari încheiaţi, respectiv calificativul parţial „Foarte Bine” în anul şcolar în care solicită echivalarea;
c) deţin avizele şi atestatele necesare pentru ocuparea postului didactic la data solicitării, conform Metodologiei privind mişcarea personalului didactic din învăţământul preuniversitar;
d) au obţinut definitivarea în învăţământ;
e) au obţinut gradul didactic II;
f) au obţinut gradul didactic I;
g) au o vechime la catedră de minim 10 ani;
h) au obţinut minimum 90 de credite profesionale transferabile în ultimii 5 ani pe baza participării la programe de perfecţionare acreditate de către Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.
Cea nouă:
1) Literele e) şi f) ale alineatului (2) al articolului 3 se abrogă
2) Litera h)a alineatului (2) al articolului 3 se modifică şi va avea următorul cuprins: "h) au dobândit un grad didactic sau au obţinut minimum 90 de credite profesionale transferabile în ultimii 5 ani,..."
Cine ce înţelege din acei 5 ani. La ce se referă? Să fi obţinut şi gradul didactic în ultimii 5 ani?

Mulţumesc
vkzs77
 
Mesaje: 6
Membru din: 03 Sep 2010, 11:41

Re: Echivalare studii

Mesajde sportiv » 01 Iun 2012, 16:44

Ori grad,ori 90 de credite,în ultimii 5 ani!Așa s-ar putea înțelege. :oops: Cred că aceasta-i si rațiunea scoaterii punctelor e și f!
Avatar utilizator
sportiv
 
Mesaje: 3122
Membru din: 19 Ian 2008, 19:02
Localitate: Răcăciuni-Bacău

Re: Echivalare studii

Mesajde vkzs77 » 04 Iun 2012, 09:59

Eu am obţinut gradul I în 2006, dar am avut doi ani concediu de creştere a copilului, perioadă în care contractul de muncă mi-a fost suspendat. Atunci nu am avut când să merg la perfecţionare. Acei doi ani se iau în calcul la cei 5 ani?
vkzs77
 
Mesaje: 6
Membru din: 03 Sep 2010, 11:41


Înapoi la Invatamant primar

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 7 vizitatori

cron