Discriminare

Discriminare

Mesajde moni73 » 01 Iun 2007, 19:32

Dragi colege,
De la inceput vreu sa precizez ca eu sunt invatatoare si imi doresc niste lamuriri intr-o problema.Astazi 1 Iunie ,Ziua Internationala a copilului,la Roman s-a facut o festivitate la care au participat mai multe gradinite,printre care si gradinita copiilor mei de acasa(sunt gemeni).Doamnele educatoare au considerat ca nu toti copii sa participe ci doar cei care sunt folositi de obicei si dupa anumite criterii bine stabilite.Am fost prezenta si eu acolo si nu stiam ce sa le raspund copiilor de ce ei nu urca pe scena :?: ,(cei care nu au dansat 6 iar cei urcati pe scena 16)Copii au prezentat niste dansuri si la intrebarea ,,De ce ei nu danseaza?''una din doamne a spus ca ei nu s-au pregatit.Vreu sa va spun ca anul trecut acesti copii au facut ca optional dansuri si aproape la toate serbarile au dansat ,astazi de ZIUA LOR ei nu au fost pregatiti :?: Bineinteles ca m-am suparat foarte tare si mi-am luat copiii si am plecat acasa pentru ca erau foarte suparati si tot insistau sa le raspund ei de ce nu danseaza.Dupa plecarea mea le-a spus parintilor ca daca nu-mi comvine pot sa-mi mut copii.Este posibil asa ceva Stimate colege?
moni73
 
Mesaje: 32
Membru din: 30 Noi 2005, 21:38

Mesajde mariro » 01 Iun 2007, 19:49

Felicitari moni, pentru copiii tai gemeni si-ti spun un indoit LA MULTI ANI! :lol: :lol: De cand ma stiu mi-am dorit sa am doi gemeni dar nu a vrut Dumnezeu...
Nu este un lucru normal ceea ce s-a intamplat la gradinita copiilor tai dar vei vedea ca nu va fi si ultima oara cand patesti asa ceva... Eu cred ca va trebui sa te obisnuiesti cu astfel de manifestari pentru ca vei constata si tu ca si mine: noi educatorii suntem cei mai dezbinati. Cu cat ar trebui sa fim mai uniti cu atat ne invidiem si ne uram mai mult. Niciodata un copil de cadru didactic nu o va duce bine in scoala- acolo unde de fapt sunt colegi de-ai parintilor lui! Foarte curios! Intotdeauna va fi nedreptatit, persecutat, suspiciat...
Educatoarea copiilor tai trebuia sa se gandeasca in acesta zi unica in an ca toti copiii din grupa ei trebuiau sa fie fericiti, dar n-a fost asa... :cry:
Avatar utilizator
mariro
 
Mesaje: 16653
Membru din: 16 Mai 2004, 20:40
Localitate: Galati

Mesajde doina_barsan » 01 Iun 2007, 22:23

Eu cred ca acele educatoare nu au participat la serbare pt copii ci pentru a acumula acele "nenorocite" de puncte necesare la restrangere, salariu de merit, gradatie , s.a. Altfel nu-mi explic compostamentul lor.
De ce nu dai numele gradinitei si al educatoarelor, Moni? Eu asa as face, poate asa sa mai aiba si ele o jena....
Avatar utilizator
doina_barsan
 
Mesaje: 1710
Membru din: 01 Iun 2005, 20:56
Localitate: Bucuresti

Mesajde fbresug » 02 Iun 2007, 00:44

Nu cred ca se poate generaliza opinia despre discriminarea copiilor cadrelor didactice.Poate exista cazuri izolate sau interpetarea unor incidente este pur subiectiva.In ceea ce priveste cazul de fata , mama gemenilor are dreptate.Toti copiii au dreptul la sarbatoarea lor.Eu sunt educat. si nu las niciodata un copil pe dinafara, mai ales la un dans, Mai bine nu-l fac.
fbresug
 
Mesaje: 163
Membru din: 27 Ian 2007, 10:18

Mesajde moni73 » 02 Iun 2007, 07:47

Sa stiti ca fiecare educatoare a primit Diploma de excelenta dar stau si ma gandesc oare aceastea au vreo importanta?Sa nu uitam ca noi ,dascalii , lucram cu aceste magnifice floricele numite copii,cu sufletele lor plapande care valoreaza cat toate diplomele din lume.Vreau sa va mai spun ca unul din gemeni cand aude ca de servici este una din doamnele educatoare ,refuza sa mearga la gradi pe motiv ca el s-a saturat sa fie tras de par si plesmit peste cap.Inca un amanunt ,la una din serbari un copil din grupa a inceput sa planga si nu m-ai vroia sa recite, doamna l-a luat de mana si l-a dat afara spunand ca nu mai poate suporta.Serbarea a inceput la ora 16 si deja trecuse vreo ora si ceva si micutiii nu mai erau atenti aproape toti se miscau.Sa vedem ce se va intampla luni cand voi duce copiii la gradi si atunci, daca este cazul ,voi da nume.Am tolerat prea multe nedreptati cu aceasta doamna.Si inca ceva odata l-a plesnit peste cap tot pe unul din gemeni de i-a cazut ochelarii sub masuta.Intrebata de sotul meu a raspuns ca ea a vrut sa-l mangaie si ca i-a atins ochelarii si acestia au cazut.
moni73
 
Mesaje: 32
Membru din: 30 Noi 2005, 21:38

Mesajde mariro » 02 Iun 2007, 08:33

fbresug scrie:Nu cred ca se poate generaliza opinia despre discriminarea copiilor cadrelor didactice.Poate exista cazuri izolate sau interpetarea unor incidente este pur subiectiva.


Sa zicem ca am interpretat subiectiv :wink: ... In experienta mea de o viata (30 de ani la catedra!!!!) am multe de povestit, lucruri intamplate si copiilor mei, dar mai mult, nu cred ca am avut o colega macar, care sa nu se planga de tot felul de sicane suportate de copilul ei din partea colegilor. Sub nicio forma aceasta educatoare nu trebuie sa se poarte cu micutii asa cum o face! Dar... asa cum cred ca exista in fiecare scoala cate o pata neagra, exista si acolo! :(
Avatar utilizator
mariro
 
Mesaje: 16653
Membru din: 16 Mai 2004, 20:40
Localitate: Galati

discriminare

Mesajde geti_serban » 02 Iun 2007, 12:06

Mă alătur cu durere şi revoltă sesizărilor voastre. Din păcate şi fetiţa mea, care azi e studentă, a fost persecutată şi terorizată, nu exagerez, de o profesoară din şcoala generală.Cel mai mult regret că nu am luat măsuri la timp, dar o mutasem deja dintr-un colectiv. Începuse să-i cadă părul, să slăbească, o tăiau transpiraţiile când se apropia ora d.nei de franceză. Ar trebui să-i dau numele....., dar timpul a trecut, copilul şi-a revenit, nu a ramas cu sechele şi, din câte am înţeles, a iertat-o.Toată povestea a avut şi o parte bună: fata mea s-a hotărât să se schimbe, să fie mai îndrăzneaţă şi un pic mai indiferentă. O admir pentru tăria ei. Oricum,evită să-şi amintească ceva din şcoala generală.... Mulţumesc!
geti_serban
 
Mesaje: 260
Membru din: 30 Apr 2007, 11:58

Re: discriminare

Mesajde mariro » 02 Iun 2007, 12:33

geti_serban scrie: Oricum,evită să-şi amintească ceva din şcoala generală.... Mulţumesc!

Deci raman sechele!!! :cry:
Avatar utilizator
mariro
 
Mesaje: 16653
Membru din: 16 Mai 2004, 20:40
Localitate: Galati

discriminare

Mesajde geti_serban » 02 Iun 2007, 13:19

Le-aş numi mai degrabă amintiri dureroase. Ea încearcă să se protejeze sau să mă protejeze pe mine. Am suferit şi am fost f. revoltată, dar într-un fel laşă.Trebuia să-mi apăr copilul. Am deschis un subiect care mă răscoleşte. Scuze.
geti_serban
 
Mesaje: 260
Membru din: 30 Apr 2007, 11:58

Mesajde catadeli35 » 02 Iun 2007, 16:34

Eu de 3 ani ma confrunt cu asa ceva.Fetita mea are deja ticuri si ma duc la psihiatru cu ea.Este distrusa!!!Degeaba ii spun sa nu puna la suflet ceea ce se intampla la scoala.Pacat ca se intampla asa ceva.Am crezut la un moment dat ca poate exagereaza copilul meu si nu am luat nicio masura.Oricum degeaba incerc sa spun ceva ca tot pe ea se va razbuna .
catadeli35
 
Mesaje: 161
Membru din: 25 Oct 2005, 20:29

pt.catadeli35

Mesajde geti_serban » 02 Iun 2007, 17:32

Sfatul meu este să o mutaţi la altă şcoală. O să spuneţi că îi va fi greu cu adaptarea. Copiii găsesc resurse inimaginabile şi se adaptează unui nou colectiv. Părinţii trebuie să-şi protejeze copiii prin orice mijloace. Fiica mea mă implora să nu-i spun nimic profesoarei. Am greşit, trebuia să fac ceva.
geti_serban
 
Mesaje: 260
Membru din: 30 Apr 2007, 11:58

pt.catadeli35

Mesajde geti_serban » 02 Iun 2007, 17:34

Sfatul meu este să o mutaţi la altă şcoală. O să spuneţi că îi va fi greu cu adaptarea. Copiii găsesc resurse inimaginabile şi se adaptează unui nou colectiv. Părinţii trebuie să-şi protejeze copiii prin orice mijloace. Fiica mea mă implora să nu-i spun nimic profesoarei. Am greşit, trebuia să fac ceva.
geti_serban
 
Mesaje: 260
Membru din: 30 Apr 2007, 11:58

Mesajde catadeli35 » 02 Iun 2007, 22:07

Culmea ca la noi in oras e singura!!!!!!Nu am unde sa o mut.De aceea se si intampla treaba asta.Eu eram constienta de la inceput.
catadeli35
 
Mesaje: 161
Membru din: 25 Oct 2005, 20:29

pt. catadeli35

Mesajde geti_serban » 02 Iun 2007, 22:35

Este o situaţie f. neplăcută. E singura din oraş? Cum asta?
Trebuie să vb. cu copilul, să-i spui că li se întâmplă şi altora, că nu e vina ei. Eu o învăţam pe fata mea să nu se gândească la ce spune madam, să-şi caute în minte ceva amuzant, s-o privească în ochi şi s-o aprobe cu inocenţă şi ironie etc., etc. Noi încercam să glumim, dar crede-mă pentru mine era ceva amar şi revoltător. Acum vb. un pic cu detaşare, dar atunci eram afectată rău.
Ai încercat s-o abordezi direct, să-i spui părerea ta despre atitudinea ei?
Oricum încurajează copilul, fii alături de el, că timpul trece şi fiecare ne primim răsplata după fapte. Peste ani o să discuţi cu copilul cu detaşare, ca şi mine sau ....n-o să mai discutaţi deloc. Vă doresc putere, succes şi note maxime la învăţătură. Cu drag.
geti_serban
 
Mesaje: 260
Membru din: 30 Apr 2007, 11:58

Mesajde fbresug » 04 Iun 2007, 14:25

Am citit astazi toate parerile dumneavoastra referitoare la subiectul pus in discutie si mi se pare absolut incredibil ceea ce spuneti.Si eu am 30 de ani vechime in inv.presc.dar nu am intalnit si nu concep astfel de lucruri.De aceea va banuiam de subiectivitate.Cer scuze persoanelor care au trait asemenea neplaceri si nu le-am crezut.
fbresug
 
Mesaje: 163
Membru din: 27 Ian 2007, 10:18

Următorul

Înapoi la Invatamant prescolar

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 6 vizitatori