DARUL BUCURIEI-proiect educational

DARUL BUCURIEI-proiect educational

Mesajde leu » 13 Apr 2007, 02:45

"Darul bucuriei "este un proiect educational initiat de ISJ. ALBA care a fost cu multa placere implementat in scoala noastra (Scoala cu clasele I-VIII " Gh.Maier "Unirea) si care s-a incheiat.El a fost desfasurat in doua parti:3 saptamani in perioada Craciunului si 3 saptamani in perioada Sarbatorilor Pascale.
Clasele participante au fost :cls.I condusa de d-na inv Vastagu Elena;cls.aIIa condusa de d-na inv.Nicoara Rodica;cls.aIIIa condusa de inv.Calin Ana; cls.aIVa inv.Periat Danuta; cls.aVIa dirg.prof.Arghius Cristina.
Mai intai au fost identificate persoanele care au avut nevoie de acest ajutor,iar apoi s-a trecut la activitate.
De Craciun si de Pasti cls. I si aIIa au adunat dulciuri si alimente pentru 33 de pachetele pe care le-au daruit celor 33 de batrani de la Centrul medico-social din Ocna -Mures.
Clasa aIVa condusa de inv.Periat Danuta, de Craciun a vizitat Casa de tip familial 'Sf.Veronica"de la Dumbrava unde au prezentat un concert de colinde si au adus un numar de 42 pachetele de dulciuri pt. toti copiii aflati aici.Elevii clasei aIIIa si aIVa au adunat haine, dulciuri si alimente pentru familia unei colege rrome a carei tata a decedat mult prea devreme.
De Paste elevii cls. a IV a condusi de inv. Periat Danuta au confectionat felicitari pe care le-au comercializat in ziua de Florii la biserica din localitate .Au strans 120 lei cu care au facut 11 pachete cu:zahar,ulei,orez,margarina,iaurt si le-au distribuit la 11 batranele din sat care au pensie mai mica de 200lei si care nu mai au pe nimeni.Pentru aceasta au batut satul dintr-un colt in altul.Nici foamea,nici setea ,nici oboseala nu au mai avut importanta atunci cand au primit din partea bunicilor o urare de "Sa va dea D-zeu sanatate" sau un "Multumesc "printre lacrimi.
Implicarea in acest proiect a fost totala atat din partea cadrelor amintite cat si a copiilor.Satisfactiile au fost pe masura eforturilor.Satisfactii si impliniri -rezultatele proiectului.
Multumim ISJ-ului Alba pentru o asemenea initiativa!
leu
 
Mesaje: 369
Membru din: 08 Oct 2006, 21:48

Mesajde gica_ionescu » 13 Apr 2007, 08:22

Felicitari pentru implicare ! Sunt convinsa ca nu a fost deloc simplu.Sunteti colege minunate!
ISJ-ul a avut initiativa dar munca a fost a dv! Va respect munca si daruirea. E mare lucru sa aduci bucuria unor oameni uitati.
Avatar utilizator
gica_ionescu
 
Mesaje: 1154
Membru din: 18 Iul 2004, 10:29

Mesajde simona » 13 Apr 2007, 15:17

Da, intr-adevar meritati aplauze si felicitari ,mai ales ca sunteti din mediul rural! cred ca acolo se mai poate schimba ceva! :P
simona
 
Mesaje: 14
Membru din: 22 Mar 2004, 23:28

Mesajde invatator » 13 Apr 2007, 15:31

Proiectul initiat din primul semestru de inspectorul de specialiate -religie -al ISJ Alba a fost abordat in multe scoli din judet, unde a gasit adepti, ceea ce arata sufletul mare al romanilor, fie ei de la oras sau de la sat.
Si in scoala "L. Blaga", Ocna Mures, prin prof. de religie, Bordean Ofelia si prof. Onac Olimpia, informatica, multi elevi , dar si invatatori sau profesori au fost sensibilizati si motivati sa se implice in derularea acestui proiect.
Cum avem la indemana mereu copii care provin din familii dezorganizate si/sau defavorizate social, camine de batrani, case de copii si centre de zi, iata ca reusim sa oferim o mana intinsa celor care au nevoie de ea. Cred ca sunt multe scoli care au raspuns acestei provocari, pe care nu putem decat sa o salutam si sa o preluam in practica.
invatator
 
Mesaje: 525
Membru din: 25 Iul 2004, 17:25
Localitate: Ocna Mures

Mesajde marian_dorin » 15 Apr 2007, 01:19

Excelenta initiativa si excelenta ideea de a posta pe forum acesta stire uimitoare!

Aceasta arata ca intr-adevar , se mai face treaba de caritate prin Romania asta de azi , uitata de lume! Mai ales ca vorbim de "tara"...

BRAVO!!!

Adevarate si sincere aprecieri aveti de la mine!
marian_dorin
 
Mesaje: 316
Membru din: 28 Sep 2005, 13:25
Localitate: SIBIU

Mesajde berbec » 15 Apr 2007, 13:03

Proiectul educational "Darul bucuriei" s-a desfasurat si in scoala unde imi desfasor eu activitatea (Liceul Teoretic "Petru Maior" Ocna Mures) In ziua de 7 aprilie 2007, elevii claselor IB si a V-aB, insotiti de doamnele inv. Mihoc Maria si prof. Gatea Nora, au adus o clipa de bucurie batranilor de la Unitatea medico-sociala din Ocna Mures. Copiii au realizat felicitari pt. toti bolnavii, au sustinut in fata lor un scurt program artistic iar la sfarsit au impartit pachetele pregatite (prajiturele,mere si oua rosii)
Multumim pe aceasta cale si sponsorilor care ne ajuta la fiecare activitate de acest gen
berbec
 
Mesaje: 71
Membru din: 22 Oct 2006, 16:30

Mesajde marian_dorin » 22 Apr 2007, 23:17

Felicitari , felicitari... :wink:
marian_dorin
 
Mesaje: 316
Membru din: 28 Sep 2005, 13:25
Localitate: SIBIU


Înapoi la Invatamant primar

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori