Curs de formare profesionala Comenius "EURODIDAWEB 2013"

Sectiune dedicata evenimentelor scolare, stiri de interes pentru educatori

Curs de formare profesionala Comenius "EURODIDAWEB 2013"

Mesajde oakidu » 11 Noi 2013, 19:48

In perioada 15 iulie – 19 iulie 2013, am participat in Roma, Italia, la cursul de formare continua : "EURODIDAWEB- Pedagogical Use of Internet and Multimedia Tools", organizat la Universitatea Sapienza, sustinut de profesorii Stefano Lariccia si Alberto Pigliacelli. Mentionez ca participarea mea la acest curs a fost posibila cu sprijinul financiar primit din partea UE, prin programul de burse Comenius ( http://www.llp-ro.ro), mobilitati individuale de formare continua (http://www.llp-ro.ro/llp.php). Pentru a aplica pentru o asemenea bursa, trebuie sa accesati site-ul ANPCDEFP (http://www.anpcdefp.ro/) - Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale. La acest curs au participat cadre didactice din Republica Ceha (2),Grecia (1),Irlanda (3),Romania (17), Spania (2) si Turcia (4). În prima zi fiecare cursant a prezentat ţara de unde provine din punct de vedere geografic, social, economic, oraşul de reşedinţă şi şcoala unde activează. Directorul cursului şi asistenţii acestuia au prezentat Universitatea „ La Sapienza” înfiinţată 20 aprilie 1303 de către Papa Bonifaciu al VIII-lea, este Universitatea cu cea mai mare întindere din lume.
În a doua zi profesorul Stefano Lariccia a făcut o introducere în evoluţia web-ului în perioada 1989-1990, fiind iniţial folosit în cercetare în Elveţia la CERN de către sir Tim Berners-Lee. Apoi a prezentat cum să introduci WorldWideWeb-ul în educaţie, cercetare, cum poate fi folosit ca interconectare între persoane.
S-a discutat despre e-learning, despre LMS Moodle, despre noua revoluţie în web: web 2.0 ; platformei Plone (http://en.wikipedia.org/wiki/Plone_(software),despre semantica web, dar şi despre web-learning.
Pe parcursul unei săptămâni de lucru s-au stabilit legături afective şi eficiente între participanţi, s-au prezentat, de asemenea, câteva din aspectele utile din sistemele de învăţământ din ţările participanţilor. S-au stabilit şi relaţii de colaborare în scopul realizării de parteneriate şcolare internaţionale, totul desfăşurându-se într-un mediu de lucru stimulativ, creativ .
Lecţiile au fost susţinute în cadrul unui laborator de informatică al Universităţii, fiind deosebit de dense, pline de aplicaţii. La finalul stagiului, participantii au primit un Certificat de participare la cursul de formare si un Certificat de Mobilitate Europass..
Oferta cursului nu prindea şi vizite culturale dar, am fost impresionaţi de ceea ce am văzut în cadrul Universităţii,expoziţia de sculputuri a studenţilor de la Arte.
Intreaga activitate de formare a avut un impact pozitiv asupra mea, intrucat am invatat foarte multe informatii noi, am avut sansa de a vedea modul in care se studiaza in alte tari, de a observa cultura altor tari,toate acestea contribuind la dezvoltarea mea personala si profesionala.


Profesor psihopedagog Gianina Vlad de la Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva „Elena Doamna” din Focsani,judetul Vrancea
Fişiere ataşate
POZE CURS ITALIA.docx
Imagini de la cursul de formare Comenius
(776.4 KiB) Descărcat de 36 ori
oakidu
 
Mesaje: 19
Membru din: 08 Mai 2007, 23:11

Înapoi la Stiri si evenimente

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator