cum se calculeaza mediile anuale la clasele 1-4

cum se calculeaza mediile anuale la clasele 1-4

Mesajde corimih » 13 Iun 2017, 15:04

Buna ziua!
As vrea sa stiu cum se calculeaza media anuala la clasele 1-4. Spre exemplu,daca mediile anuale la clasa I sunt : bine la romana, suficient la matematica, fb la engleza , fb la religie, fb la educatie fizica , fb la muzica, fb la desen si fb la purtare , ce medie anuala se va obtine?
corimih
 
Mesaje: 4
Membru din: 31 Ian 2013, 19:33

Re: cum se calculeaza mediile anuale la clasele 1-4

Mesajde studioasa1 » 13 Iun 2017, 21:27

Cine va pune sa calculati media anuala ?la ce sau cui foloseste?
studioasa1
 
Mesaje: 1
Membru din: 09 Mai 2012, 18:00

Re: cum se calculeaza mediile anuale la clasele 1-4

Mesajde corimih » 13 Iun 2017, 22:14

Intreb pentru copilul meu. Am vazut ca in carnetul de note e rubrica prevazuta pentru media generala. Iar inainte de a aparea calificativele,se facea si media generala (din note) .
corimih
 
Mesaje: 4
Membru din: 31 Ian 2013, 19:33

Re: cum se calculeaza mediile anuale la clasele 1-4

Mesajde veronicafilip » 13 Iun 2017, 22:39

Regulamentul de organizare si functionare a unitatilor de invatamant preuniversitar (2005) prevede la Art.59, aliniatele (8 ), (9) si (10):

(8 ) La clasele I-a IV-a se stabilesc calificative semestriale şi anuale la fiecare disciplină de studiu.
(9) Pentru clasele menţionate la alin. (8 ), calificativul semestrial la fiecare disciplină se stabileşte astfel: se aleg două calificative cu frecvenţa cea mai mare, acordate în timpul semestrului, după care, în perioadele de recapitulare şi de consolidare a materiei, în urma aplicării unor probe de evaluare sumativă, cadrul didactic optează pentru unul dintre cele două calificative.
(10) Pentru clasele menţionate la alin. (8 ), calificativul anual la fiecare disciplină este dat de unul dintre calificativele semestriale stabilite de către cadrul didactic în baza următoarelor criterii:
a) progresul sau regresul performanţei elevului;
b) raportul efort-performanţă realizată;
c) creşterea sau descreşterea motivaţiei elevului;
d) realizarea unor sarcini din programul suplimentar de pregătire sau de recuperare, stabilite de către cadrul didactic şi care au fost aduse la cunoştinţa părintelui.
Daca e vorba de media anuala.
Sem I = Fb
Sem II = B.
Media anuala = B
Semestrul II stabileste media anuala.

Despre media generala nu exista nicaieri nicio precizare despre modul in care se calculeaza sau daca mai ales, se calculeaza.
Sincer...nu am auzit pe nimeni care sa calculeze o astfel de medie in ciclul primar desi, cum spuneati, exista rubrica aceasta in carnetul de note. Dar aceasta nu e singura problema de neconcordanta...mai sunt si clasificarile pe medii din caietele statistice desi noi folosim pentru notare calificative si cate si mai cate...dar despre astea in urmatoarele postari....pana atunci vacanta placuta celor mici dar si celor mari!
veronicafilip
 
Mesaje: 89
Membru din: 18 Iun 2006, 21:42

Re: cum se calculeaza mediile anuale la clasele 1-4

Mesajde corimih » 14 Iun 2017, 09:10

Mie doamna invatatoare a baietelului meu imi spusese intial, ca daca mediile anuale la obiecte sunt majoritatea foarte bine si exista si un bine, media generala va fi bine. Eu voiam sa stiu ce medie se obtine dintr-un bine, un suficient si restul de foarte bine(la clasa I). Apoi mi-a zis ca de fapt, nu se mai inchide media generala la clasele 1-4. Nu am inteles pentru ce s-a mai gandit la acest mod de calcul al mediei generale ,daca ea nu se mai face. Probabil asa s-ar calcula ,daca ar exista o medie generala ? Sau dintr-un astfel de calcul rezulta aprecierea de pe diploma de la sfarsit de an ?
corimih
 
Mesaje: 4
Membru din: 31 Ian 2013, 19:33

Re: cum se calculeaza mediile anuale la clasele 1-4

Mesajde sportiv » 14 Iun 2017, 18:58

corimih scrie:Mie doamna invatatoare a baietelului meu imi spusese intial, ca daca mediile anuale la obiecte sunt majoritatea foarte bine si exista si un bine, media generala va fi bine. Eu voiam sa stiu ce medie se obtine dintr-un bine, un suficient si restul de foarte bine(la clasa I). Apoi mi-a zis ca de fapt, nu se mai inchide media generala la clasele 1-4. Nu am inteles pentru ce s-a mai gandit la acest mod de calcul al mediei generale ,daca ea nu se mai face. Probabil asa s-ar calcula ,daca ar exista o medie generala ? Sau dintr-un astfel de calcul rezulta aprecierea de pe diploma de la sfarsit de an ?

Păi, n-are cum să fie stbilită o medie generală din calificative! Tocmai de aceea s-a RENUNȚAT la premii/ coronițe de vro 17 ani și elevii primesc doar diplome pentru ceea ce au realizat într-un an de zile! În postarea trimisă de ,,veronica filip”,mai sus, este foarte clar acest lucru și se referă DOAR la calificativul anual/ obiect de studiu, nicidecum la un calificativ general/anual! :oops: ( E drept că prin statistici există această rubrică, dar NU se referă la ciclul primar - cum mai cer ,,UNII DIRECTORI”! Doamna aceea, ,,învățătoare”, trebuie să pună mânuța pe legislație!Îmi pare rău că trebuie să spun asta! LA CLASELE PRIMARE (ÎNCĂ) NU SE FAC IERARHIZĂRI!
Avatar utilizator
sportiv
 
Mesaje: 2777
Membru din: 19 Ian 2008, 19:02
Localitate: Răcăciuni-Bacău

Re: cum se calculeaza mediile anuale la clasele 1-4

Mesajde corimih » 14 Iun 2017, 21:34

va multumesc pentru raspunsuri.
corimih
 
Mesaje: 4
Membru din: 31 Ian 2013, 19:33


Înapoi la Invatamant primar

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron