COPIL CU CES

COPIL CU CES

Mesajde flavia2002 » 28 Mai 2016, 11:26

Bună ziua! Vin spre dumneavoastră cu rugămintea de a mă ajuta în rezolvarea unei situaţii delicate. Anul acesta şcolar am integrat în învăţământul de masă la clasa pregătitoare un elev cu deficienţă mentală severă, extrem de agresiv (cu toate că toată atenţia mea este asupra lui, într-o fracţiune de secundă a vrut să taie cu foarfecul breteaua de la ghiozdanul colegului din faţa sa, a vrut să-i taie părul-în timpul orelor. Trebuie însoţit şi la toatelă, loc unde se petrec incidente nedorite, a strâns un copil de gât până a leşinat), cu vârsta de 9 ani (repetă clasa pregătitoare la solicitarea mamei). Am solicitat mamei un certificat de orientare şcolară pentru anul şcolar în curs, dar am primit unul pentru anul viitor şcolar, certificatul fiind eliberat în luna februarie 2016. Am aflat că doamna psiholog care a evaluat copilul l-a îndrumat către o şcoală specială, la Şcoala Specială de la Comăneşti figurează tot cu orientare către şcoală specială, dar certificatul este pentru şcoală de masă, fără profesor de sprijin, fără consiliere, logopedie..... Eu doresc reevaluarea acestui copil, dar am înţeles că nu este posibil. Cui mă pot adresa pentru a-l trimite la şcoala de circumscripţie, deoarece nici mama nu doreşte să ne ajute cu supravegherea lui în pauze, copilul fiind navetist (Sat Gutinaş-Municipiul Oneşti)? Cum a putut fi eliberat un certificat de orientare şcolară pantru anul 2016-2017, dacă traseul educaţional şi celelalte documente de la doamna psiholog sunt eliberate în anul 2015? Ştiu că situaţia este complicată, dar poate primesc un răspuns. Mulţumesc pentru înţelegere!
flavia2002
 
Mesaje: 71
Membru din: 17 Iul 2011, 18:32

Re: COPIL CU CES

Mesajde violeta-89 » 29 Mai 2016, 11:53

Buna ziua!

1. Am o intrebare: Conducerea scolii s-a implicat in acest caz?
2. Pentru aceste probleme adresati-va C.J.R.A.E. Ei va pot sfatui si sprijini in acest sens.
violeta-89
 
Mesaje: 13
Membru din: 06 Feb 2005, 18:39

Re: COPIL CU CES

Mesajde flavia2002 » 09 Iun 2016, 10:48

La o şcoală din Oneşti s-a mediatizat negativ cazul unui copil cu CES. A fost adusă televiziunea, D.G.A.S.-ul. Datorită celor păţite de cealaltă şcoală, cu o situaţie diferită de a mea, direcţiunea şcolii nu ştie cum să reacţioneze pentru a nu se mediatiza cazul. Eu merg mâine la C.J.R.A.E. şi ISJ cu solicitări scrise şi copii ale proceselor verbale pentru o rezolvare. Pe plan local mi se spune să-l consider anul acesta un elev normal şi la anul să folosesc certificatul cu, curriculum adaptat. Au mers părinţii la doamna directoare şi i-au comunicat că îşi vor transfera copiii din circumscripţie, dar nu s-au luat măsuri concrete.
C.J.R.A.E. îmi va spune că nu poate elibera două certificate în acelaşi an, decât dacă familia copilului solicită reevaluarea.


Subiect ridicat ultima oară de flavia2002 09 Iun 2016, 10:48.
flavia2002
 
Mesaje: 71
Membru din: 17 Iul 2011, 18:32


Înapoi la Invatamant primar

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 12 vizitatori

cron