Copiii de la Valea Plopului va colinda !


Mesajde lumiandrei_2005 » 13 Dec 2007, 07:30

Multumim, multumim,adina!
Esti o colega nemaipomenita!
lumiandrei_2005
 
Mesaje: 645
Membru din: 30 Mar 2007, 07:23

Mesajde gica_ionescu » 13 Dec 2007, 18:10

Ce frumos! Depinde de noi cat de mult ne implicam in a modela mladitele . Poti sa faci un copil bun sau poti sa-i frangi aripile! Sufletul de copil este atat de sensibil ! Uneori poate nu-i intelegem !
Avatar utilizator
gica_ionescu
 
Mesaje: 1154
Membru din: 18 Iul 2004, 10:29

Mesajde magdutzabogheanu » 14 Dec 2007, 20:56

felicitari, tine o tot asa si ai sa vezi ca vei avea parte numai de bucurii! sincere felicitari si tot binele din lume pentru tine si vocile tale cristaline!
magdutzabogheanu
 
Mesaje: 1
Membru din: 14 Dec 2007, 20:46

Mesajde adinatulbure » 14 Dec 2007, 21:38

Nu sunt ai mei :) Eu sunt din Cta. I-am gasit pe net si mi-a placut tare mult de ei. Sunt copiii dintr-un orfelinat facut de un preot la VAlea Plopului ( o asezare in care vin mamele tinere sa nasca, o alternativa la avort , un camin pentru copii etc.
Iata link pentru mai multe informatii http://aoffr.free.fr/html/pv_particularitate_ro.html
adinatulbure
 
Mesaje: 435
Membru din: 15 Feb 2005, 14:41

Mesajde adinatulbure » 14 Dec 2007, 21:44

Părintele Nicolae Tănase



Părintele Nicolae Tănase, căsătorit şi tată a 6 copii, este preot într-un sat din ROMÂNIA, VALEA PLOPULUI ; dânsul deserveşte de asemenea şi un sat din apropiere, VALEA SCREZII.

În anul 1990, Părintele Nicolae a început lupta sa împotriva avorturilor prin predicare. Unele tinere renunţă să avorteze , dar nu-şi pot permite un copil din motive social-economice.

Pentru aceasta, Părintele Nicolae înfiinţeză în anul 1994, asociaţia PRO VITA : PENTRU VIAŢĂ ; Asociaţia îi primeşte în grija ei pe aceşti copii, pentru un timp sau definitiv, dar ea primeşte de asemenea şi copii orfani sau copii ai străzii.

Mamele care îşi lasă copilul aici pot să-l ia din nou acasă, ceea ce se întâmplă uneori după doi-trei ani, când situaţia lor socială le permite acest lucru. Asociaţia păstrează contactul cu mamele, pentru a le ajuta să-şi crească copiii.

Asociaţia PRO VITA numără la ora actuală mai multe case pentru copii. Dar Părintele Nicolae a pus la contribuţie şi pe enoriaşii săi. În faţa afluxului important de copii (pe care îi găseşte abandonaţi la uşa sa), Părintele îi încredinţează familiilor din parohia sa. Aceste familii de multe ori au deja mai mulţi copii, până la şase ; dar mai găsesc încă dragostea pentru a creşte până la încă alţi patru copii. În condiţiile actuale din România, acesta este un adevărat eroism.

La VALEA SCREZII, Părintele Nicolae a construit un aşezământ care, pe lângă locuinţă, cuprinde un dispensar medical şi o biserică, o brutărie şi un staul. În acest centru locuiesc deja copii, adolescenţi şi tineri; la vârsta de 18 ani, tinerii trebuie să părăsească orfelinatele de stat şi ajung de multe ori în stradă. Părintele Nicolae a scos din subsolurile Bucureştiului, mame tinere cu copiii lor.

Părintele Nicolae se bate pentru viaţă, înţeleasă ca dar de la Dumnezeu. Se bate pentru viaţa poporului român şi viitorul său. La marea emigraţie datorată situaţei politico-economice din ţară, se adaugă trista realitate a comerţului cu copii români, nu totdeauna orfani, cumpăraţi de către unii străini din ţările occidentale, comerţ pe care Părintele Nicolae îl denunţă fără menajamente până în faţa tribunalelor.

Părintele Nicolae animă de asemenea şi două mici tipografii. Una dintre ele editează scrieri despre Ortodoxie, pentru profitul parohiei de la Valea Plopului, unde biserica Sfinţii Arhangheli este neterminată. Cealaltă editează lucrări împotriva avorturilor şi în favoarea vieţii, pentru profitul asociaţiei PRO VITA. Părintele a participat şi la emisiuni pe această temă de la T.V. în România şi în străinătate.

Părintele Nicolae este o personalitate remarcabilă. În septembrie 2000, Părintele Philippe Calès a avut ocazia să întâlnească în România, un preot teolog care-l cunoaşte bine pe Părintele Nicolae. Acest preot i-a adus de trei ori Sfânta Împărtăşanie Părintelui Nicolae pe patul de moarte… Într-adevăr, în timpul comunismului, s-a atentat la viaţa sa de trei ori, datorită activităţii sale religioase. Părintele Nicolae şi soţia sa Maria au fost găsiţi într-o noapte aproape morţi pe stradă, în urma unui « accident » simulat. Au fost la un pas de moarte, dar cu ajutorul unor prieteni medici au reuşit să scape cu viaţă. Şi astăzi mai păstrează sechele de atunci.


Acest lucru s-a întâmplat deoarece Părintele Nicolae mobilizase oamenii din satul său pentru construirea unei biserici, «Sfinţii Arhangheli», ceea ce era interzis. În fiecare noapte, unii oameni lucrau în timp ce alţii stăteau de pază. Când Miliţia apărea, toată lumea dispărea. Dar biserica a fost construită, o mândrie pentru Valea Plopului. Părintele s-a mai compromis şi cu editarea şi difuzarea unor cărţi religioase, ceea ce era de asemenea interzis. Astfel, acest teolog îl consideră pe Părintele Nicolae drept un martir şi un stareţ.
adinatulbure
 
Mesaje: 435
Membru din: 15 Feb 2005, 14:41

Mesajde gica_ionescu » 14 Dec 2007, 23:19

I-am vazut la televizor de multe ori! De asta spuneam ca orice copil poate fi modelat ... depinde cum...Doar suflet trebuie sa ai si restul vine de la sine! Iata ca parintele a stiut sa-i valorizeze si fara sa alerge dupa amaratele acelea de puncte!!!
Avatar utilizator
gica_ionescu
 
Mesaje: 1154
Membru din: 18 Iul 2004, 10:29

Mesajde cadrudid » 15 Dec 2007, 09:51

l-am cunoscut personal pe parintele tanase. a venit acum doi ani la noi in localitate. impreuna cu un prieten, l-am invitat sa le vorbeasca elevilor de liceu despre avort.

imaginati-va: adolescenti (nu putini), fete si baieti, ascultand cu atentie cuvintele unui preot.

este un om cum rar iti este dat sa intalnesti in viata. stie sa vada si sa puna in valoare tot ce ai mai bun in tine.
Avatar utilizator
cadrudid
 
Mesaje: 295
Membru din: 15 Oct 2004, 12:35


Înapoi la Invatamant primar

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 3 vizitatori