Consfatuiri

Consfatuiri

Mesajde dawid » 12 Sep 2011, 20:19

Va rog sa-mi spuneti ce s-a discutat la consfatuiri - educatoare.
Va multumesc.
dawid
 
Mesaje: 59
Membru din: 28 Iul 2010, 19:27

Re: Consfatuiri

Mesajde dawid » 14 Sep 2011, 16:39

Nu stie nimeni!?
dawid
 
Mesaje: 59
Membru din: 28 Iul 2010, 19:27

Re: Consfatuiri

Mesajde iuiu_flori » 14 Sep 2011, 16:50

Colega care a participat a spus ca mai nimic. I s-a dat un CD doamnei director si va trebui sa il prelucreze dar din cauza ca suntem doua gradinite inca nu a ajuns la noi. Singurul lucru care mi l-a spus ca la nivel I se lucreaza doar pe 4 mari teme( ca si inainte fara : Ce si cum vreau sa fiu si Cu ce si cum exprimam ceea ce simtim), iar la nivelul II cu toate.
iuiu_flori
 
Mesaje: 208
Membru din: 18 Iun 2007, 16:30

Re: Consfatuiri

Mesajde SandraCDZ » 14 Sep 2011, 19:36

Cum adică???????? Şi ce, se presupune că preşcolarii, până la 5-6 ani, în grupa mare, nu trebuie să ştie meseriile? Spun aşa, ca exemplu, că ăla e primul proiect tematic ce îmi vine în minte la tema "Ce şi cum vreau să fiu?". Cât despre "Cu ce şi cum exprimăm ceea ce simţim?"... ce să zic? Bine că ni se bagă pe gât dezvoltare socio-emoţională în sus, dezvoltare socio-emoţională în jos şi exact tema cu cele mai frumoase proiecte tematice (din pct meu de vedere), care se pliază perfect pe asta, se scoate. Oare cine judecă toate astea? Aş vrea să îmi facă şi mie o planificare anuală persoana respectivă, ca să văd cum respectă curriculum din 2008 şi dezvoltarea globală a copilului mic fără două dintre temele anuale.
"Toţi oamenii mari au fost mai întâi copii. Dar puţini dintre ei îşi mai aduc aminte" (Antoine de Saint-Exupery)
Avatar utilizator
SandraCDZ
 
Mesaje: 56
Membru din: 24 Iul 2011, 13:49

Re: Consfatuiri

Mesajde marianaari » 14 Sep 2011, 19:53

Iata o noutate care ne-a lasat cu gura cascata pe toate: educatoarele cu definitivat si pana la definitivat sa intocmeasca zilnic proiecte didactice, iar cele cu gradele II si I( indiferent de vechime) vor intocmi zilnic schite de proiecte didactice. Ce parare aveti? Va doresc un an mai bun si cu multa sanatate!!!
marianaari
 
Mesaje: 30
Membru din: 22 Ian 2007, 22:00

Re: Consfatuiri

Mesajde SandraCDZ » 14 Sep 2011, 20:00

Extraordinar!!! Cum se poate aşa ceva?
"Toţi oamenii mari au fost mai întâi copii. Dar puţini dintre ei îşi mai aduc aminte" (Antoine de Saint-Exupery)
Avatar utilizator
SandraCDZ
 
Mesaje: 56
Membru din: 24 Iul 2011, 13:49

Re: Consfatuiri

Mesajde dawid » 15 Sep 2011, 07:06

O sa-i rugam pe cei de la inspectorat sa ne dea si un document oficial, prin care sa ne oblige sa intocmim schite didactice.
In unitatea noastra s-au cerut si anul trecut, doar pentru gradul II. Daca nu vrei sa te inscrii la gradul I, trebuie sa faci proiecte... sau vor sa ne stranga cu usa, sa devina toate gradele obligatorii, nu doar definitivatul. In privinta definitivatului sunt de acord cu proiectele didactice, dar si aici se cere destul de mult. Cu toate ca se promoveaza foarte mult lucrul la calculator, in unele institutii nu sunt acceptate proiectele sau schitele scoase la imprimanta. Ti se cere sa le scri de mana.

Cat despre temele anuale de studiu, si in anii trecuti se practica aceasta planificare. Scoaterea 1-2 teme de studiu (fara sa se precizeze tema, la alegerea educatoarei, in functie de particularitatile de varsta si nivelul de cunostinte al prescolarilor) pentru nivelul I. O alta contrazicere a curriculumului 2008. Daca proiectele sunt de intindere mai mica, de ce n-as putea trece prin toate cele 6 teme anuale de studiu?... Cu ce ii deranjeaza ca scriem sus, de exemplu : "Cine sunt/suntem", ca si asa au ales 6 titluri stupide, care oricum ingradesc libertatea educatoarei.
dawid
 
Mesaje: 59
Membru din: 28 Iul 2010, 19:27

Re: Consfatuiri

Mesajde SandraCDZ » 15 Sep 2011, 11:25

dawid scrie:Cat despre temele anuale de studiu, si in anii trecuti se practica aceasta planificare. Scoaterea 1-2 teme de studiu (fara sa se precizeze tema, la alegerea educatoarei, in functie de particularitatile de varsta si nivelul de cunostinte al prescolarilor) pentru nivelul I. O alta contrazicere a curriculumului 2008. Daca proiectele sunt de intindere mai mica, de ce n-as putea trece prin toate cele 6 teme anuale de studiu?... Cu ce ii deranjeaza ca scriem sus, de exemplu : "Cine sunt/suntem", ca si asa au ales 6 titluri stupide, care oricum ingradesc libertatea educatoarei.



Eu am lucrat tot cu grupa mică anul trecut şi am trecut prin toate cele 6 teme, cu proiecte şi conţinuturi adaptate vârstei lor. A fost foarte bine, nu am întâmpinat dificultăţi.
Acum, la şedinţa cu părinţii am făcut prezentarea programei, aşa cum ni s-a cerut. Le-am prezentat cele şase teme anuale, câteva dintre proiectele tematice pe care intenţionam să le desfăşor cu copiii etc. Acum... nu ştiu, nu înţeleg ce ar trebui să fac. Şi sunt proiecte care se încadrează doar la o temă, adică nu pot să le pun oriunde, după cum îmi vine mie. Alea pică, nu le mai desfăşor? Chiar nu pot să îi înţeleg pe oamenii ăştia, ce mai vor de la noi!

Cât despre proiectele scrise de mână, mi se pare o absurditate să ţi se impună aşa ceva. Dar cred că nimic nu mă mai surprinde.
"Toţi oamenii mari au fost mai întâi copii. Dar puţini dintre ei îşi mai aduc aminte" (Antoine de Saint-Exupery)
Avatar utilizator
SandraCDZ
 
Mesaje: 56
Membru din: 24 Iul 2011, 13:49

Re: Consfatuiri

Mesajde marianaari » 15 Sep 2011, 15:07

SandraCDZ scrie:Extraordinar!!! Cum se poate aşa ceva?

In tara tuturor posibilitatilor se poate orice cu acordul nostru tacit.Sa recunoastem ca asta e realitatea.In "Foaia de parcurs pentru anul scolar 2011-2012"se precizeaza cine trebuie sa intocmeasca schita lectiei , proiectarea secventelor nou introduse si cand se instituie obligativitatea intocmirii schitei lectiei(vezi pag. 2), dar e la fel de adevarat ca despre invatamantul prescolar nu se aminteste nimic.Probabil cineva si-a dat seama de asta si atunci s-a gandit ca ar fi bine ca educatoarele sa scrie, si sa scrie, si iarasi sa scrie pana la adanci batraneti schite de lectie. Asta cand nu au de scris lunar copiii in catalog, planificarea intr-un caiet etc....
marianaari
 
Mesaje: 30
Membru din: 22 Ian 2007, 22:00

Re: Consfatuiri

Mesajde dawid » 18 Sep 2011, 21:20

Dragi colegi, ce alte noutati s-au mai anuntat anul acesta, la consfatuiri?
dawid
 
Mesaje: 59
Membru din: 28 Iul 2010, 19:27

Re: Consfatuiri

Mesajde luminita-m » 25 Sep 2011, 15:08

De cativa ani suntem privati de participarea la consfatuirile cadrelor didactice,mi se pare discriminatoriu sa participe doar sefii de cercuri si directorii de gradinite.Aceasta intalnire anuala imi facea placere chiar daca informatiile erau minime.La noi responsabilii cercurilor pedagogice sunt limitati(sau politizati),daca doresti sa abordezi un subiect nou pe care nu l-ai inteles,nu ti se permite sa iesi din tipare,din tema planificata pentru cercul respectiv.De pilda,subiectul activitati integrate,despre care se spune ca darama barierele dintre categoriile de activitati,mie mi se par aceleasi activitati din trecut,total separate,cu un moment de tranzitie pe care il realizam si inainte de noul curriculum.Unde este noutatea?lA CERCURI NU VINE NIMENI CU UN SFAT COMPETENT.Vin doar cu auxiliare si alte minuni pentru micile lor afaceri.Ce spuneti de "angajamentul asumat cu privire la derularea principalelor activitati din decursul unui an scolar"?Dar de documentele educatoarei?As dori sa le spun domnilor de la minister ca pe timpul comunismului scriptologia era minima si petreceam foarte mult timp cu copiii,de aceea era invatamantul de calitate.Sunt multe de spus dar nu asculta nimeni.Pacat ca noi,cei care stam alaturi de copii nu suntem intrebati cand se iau decizii importante!
luminita-m
 
Mesaje: 6
Membru din: 09 Noi 2010, 20:50
Localitate: Pitesti

Re: Consfatuiri

Mesajde dawid » 25 Sep 2011, 20:33

luminita-m scrie:De cativa ani suntem privati de participarea la consfatuirile cadrelor didactice,mi se pare discriminatoriu sa participe doar sefii de cercuri si directorii de gradinite.Aceasta intalnire anuala imi facea placere chiar daca informatiile erau minime.La noi responsabilii cercurilor pedagogice sunt limitati(sau politizati),daca doresti sa abordezi un subiect nou pe care nu l-ai inteles,nu ti se permite sa iesi din tipare,din tema planificata pentru cercul respectiv.De pilda,subiectul activitati integrate,despre care se spune ca darama barierele dintre categoriile de activitati,mie mi se par aceleasi activitati din trecut,total separate,cu un moment de tranzitie pe care il realizam si inainte de noul curriculum.Unde este noutatea?lA CERCURI NU VINE NIMENI CU UN SFAT COMPETENT.Vin doar cu auxiliare si alte minuni pentru micile lor afaceri.Ce spuneti de "angajamentul asumat cu privire la derularea principalelor activitati din decursul unui an scolar"?Dar de documentele educatoarei?As dori sa le spun domnilor de la minister ca pe timpul comunismului scriptologia era minima si petreceam foarte mult timp cu copiii,de aceea era invatamantul de calitate.Sunt multe de spus dar nu asculta nimeni.Pacat ca noi,cei care stam alaturi de copii nu suntem intrebati cand se iau decizii importante!


Subscriu.

Mult adevar ai spus, draga colega. Puteti incerca sa va duceti la consfatuiri fara sa va invite cineva. Sala este oricum plina. Daca superiorii se fac ca ploua si scot din grafic anumite persoane care doresc sa se informeze, sa-i tratam si noi la fel.
dawid
 
Mesaje: 59
Membru din: 28 Iul 2010, 19:27

Re: Consfatuiri

Mesajde SandraCDZ » 30 Sep 2011, 18:22

Am fost şi eu la consfătuiri. La Cluj s-au ţinut acu câteva zile. Ce ziceţi de Caietul de observaţii ce ni l-au băgat pe gât?
"Toţi oamenii mari au fost mai întâi copii. Dar puţini dintre ei îşi mai aduc aminte" (Antoine de Saint-Exupery)
Avatar utilizator
SandraCDZ
 
Mesaje: 56
Membru din: 24 Iul 2011, 13:49

Re: Consfatuiri

Mesajde dawid » 04 Oct 2011, 18:51

SandraCDZ scrie:Am fost şi eu la consfătuiri. La Cluj s-au ţinut acu câteva zile. Ce ziceţi de Caietul de observaţii ce ni l-au băgat pe gât?



O munca in zadar... Parca nu aveam noi caietul de observatii, mult mai coerent si logic. In plus de asta aveam si agenda persoanala in care notam progresul sau masuri ameliorative pentru fiecare copil si in felul acesta reuseam sa comunic mai usor cu parintii, dandu-le exemple exacte referitoare la comportamentul copiilor.
Acum trebuie sa bifezi diferiti itemi sau obiective cu A=comportament atins si cu D=comportament in dezvoltare. Observare irelevanta. Apoi in fiecare an, in functie de nivelul de varsta, caietele acestea de observatii sunt usor diferite. Cadrele didactice sunt obligate sa primeasca si sa completeze aceste caiete, in timp ce saracii parinti le platesc, iar nerusinatii autori, care au intocmit aceste caiete nefolositoare, isi incaseaza banii.
dawid
 
Mesaje: 59
Membru din: 28 Iul 2010, 19:27

Re: Consfatuiri

Mesajde felix_79 » 08 Oct 2011, 17:36

Va rog sa-mi spuneti si mie despre ce caiet de observatii vorbiti? Noua nu ni s-a prezentat nici un model. Si daca aveti o recomnadare, o editura ceva, sa comand si eu! Multumesc!
felix_79
 
Mesaje: 28
Membru din: 18 Mar 2007, 15:21

Următorul

Înapoi la Invatamant prescolar

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 5 vizitatori

cron