Clopotelul a sunat!

Clopotelul a sunat!

Mesajde invatator » 18 Dec 2006, 14:02

Sambata, 16 dec. 2006, clopotelul a sunat adunarea copiilor talentati muzical si a invatatorilor implicati in proiectul "Clopotelul de argint", propus de Scoala "L. Blaga" din Ocna Mures, Alba; activitatile s-au desfasurat conform programului stabilit.
Duminica, 17 dec. 2006, activitatile au continuat cu sesiunea de comunicari tot pe teme muzicale, sub denumirea "Clipa de muzica...";
s-au adunat invatatori, educatori, profesori care au tratat in mod sesios materialele intocmite pe baza activitatilor practice de la clasa, s-a impartasit din experienta didactica.
Feed-backul a relevat interesul deosebit al celor prezenti pentru activitatile scolare si extrascolare care au la baza muzica,ca si pentru activitatea la care au participat.
Multumiri celor prezenti!
Sarbatori fericite tuturor!
Elena Carunta
invatator
 
Mesaje: 525
Membru din: 25 Iul 2004, 17:25
Localitate: Ocna Mures

Mesajde valsib » 18 Dec 2006, 15:09

Trimis: Dum 12 17, 2006 12:22 am

Clinchetul "Clopoţelului de argint" a răsunat în Şcoala "Lucian Blaga" pentru elevii şi cadrele didactice din cinci judeţe partenere în acest proiect. La Ocna Mureş "Clipa de muzică" ne-a unit, ne-a făcut mai buni, mai iubitori, mai îndrăzneţi....
Voci minunate, dascăli cu vocaţie şi multă dăruire, copii talentaţi....multă, multă muncă ....şi rezultate pe măsură!!!!!
FELICITĂRI!
:P
valsib
 
Mesaje: 9
Membru din: 30 Sep 2006, 20:30

Mesajde invatator » 20 Dec 2006, 11:06

Clinchetul CLOPOTELULUI DE ARGINT s-a auzit pentru prima oara sambata, 16 decembrie, la SCOALA GENERALA ,,LUCIAN BLAGA,,(ALBA).
La chemarea lui au raspuns elevi si cadre didactice de la SCOALA GENERALA ,,I. LUPAS,, CLUJ-NAPOCA (CLUJ), SCOLA GENERALA NR. 2 LUPENI(HUNEDOARA), SCOALA GENERALA NR. 3 CISNADIE (SIBIU) si SCOALA GENERALA IERNUT(MURES).
Primirea calda a gazdelor a alungat emotiile si nerabdarea. Copiii clasei a III-a A, indrumati cu maiestrie de doamna invatatoare ELENA CARUNTA au fost pentru o zi adevarati artisti. Dezinvolti, talentati, au pus mult suflet si au demonstrat ca muzica uneste sufletele.
MULT SUCCES, CLOPOTELULE DE ARGINT si la urmatoarele intalniri!

Inv. CHETAN LUMINITA, Sc. Iernut, Mures
invatator
 
Mesaje: 525
Membru din: 25 Iul 2004, 17:25
Localitate: Ocna Mures

Mesajde m_arina » 25 Dec 2006, 19:25

Am participat si eu la prima etapa a proiectului "Clopotelul de argint"; mai exact, am intrat intr-o scoala veche, care avea niste usi uriase de lemn, ferestre inalte, coloane, multe oglinzi...era ca intr-un castel medieval. Am fost intampinat cu paine si sare de niste copilasi imbracati frumos in traditional costum romanesc si care erau atent supravegheati de invatatoarea lor.
Dupa un pahar de ceai aromat si bine combinat cu lamaie si o felie de cozonac, am avut parte de deschiderea festiva anuntata de sunetul unui clopotel, cu adevarat parca de argint!
S-a vizitat o expozitie cu instrumente muzicale de la acordeon, vioara, castagnete, muzicuta, trianglu, la jucarii muzicale, dar si caiete de muzica ale copiilor si tot felul de desene si lipituri executate de copii (pe tema "Iarna. Obiceiuri de iarna").
A urmat o ora de muzica, dar ce ora...Nu stiu cum e obligatoriu- nu sunt invatator-, nu stiu daca asa fac sau trebuie sa faca invatatorii, dar stiu ca mi-a placut si m-a impresionat; d-na invatatoare Elena de la Scoala din Ocna Mures a cantat cu clasa, a cantat, a cantat: cu vocea, cu vioara, cu negative inregistrate, cu jucarii muzicale, cu clopotei, ce mai, m-a convins ca face din ora de muzica o placere pentru ea si neaparat pentru copii.
As dori sa am copii care sa invete cu aceasta doamna!
La un moment dat pe melodia lui Fuego a impartit globuri si ne-a invitat sa impodobim bradul, amintindu-ne de mama...de copilarie, apoi o scurta dramatizare, Fetita cu chibrituri a facut pe multi sa lacrimeze si sa se gandeasca la copiii strazii, la ce facem noi pentru ei! sau ar trebui sa facem!
Dupa ora de muzica, extraordinara zic eu, a urmat o masa pentru gazde si oaspeti la un centru de copii, unde ne-am simtit foarte bine: primiti cu caldura, serviti nemaipomenit, am trait senzatii de ospitalitate romaneasca traditionala.
Spectacolul scolii care a urmat, va spun, m-a impresionat prin multe aspecte: sala plina la refuz, multe persoane in picioare, copii care stateau in fata scenii cu ochii spre artisti! Iar cei de pe scena, artisti adevarati: coruri, grupuri de colindatori, uratori, preotul care a deschis serbarea de Craciun, directoarea mereu prezenta de dimineata chiar, apoi la serbare, activitate culturala deosebita. Nu stiu daca asa este peste tot, dar la Ocna Mures am simtit ca sunt roman! Roman de sarbatori. M-a imresionat tare mult participarea la serbare a mai multor grupuri confesionale si- in mod cu totul special- corurile conduse de o doamna profesoara. Am avut ce vedea intr-o sala mica, dar plina de spiritul cald al Craciunului.
Dragi invatatori care vad ca v-ati inscris in acest proiect, sa stiti ca la Ocna Mures Clopotelul acela e chiar de argint, iar activitatile pe mine unul m-au impresionat tare mult!
Felicitari celor din Scoala "L. Blaga"!
LA MULTI ANI!
m_arina
 
Mesaje: 1
Membru din: 25 Dec 2006, 18:59

Mesajde invatator » 02 Ian 2007, 13:34

Multumesc pentru toate gandurile bune, pentru cuvintele frumoase adresate scolii si mie!
M-am simtit tare bine cand am citit, m_arina! Sunt incantata ca v-ati simtit bine in clasa, in scoala , in comunitatea noastra, invatatori, parinti, elevi din cele 5 judete; am convingerea, ca daca veti fi prezent/a la urmatoarele intalniri, trairile vor fi cel putin la fel cu cele din decembrie, la Ocna Mures.
Tuturor celor care si-au exprimat un punct de vedere fata de prima etapa a proiectului "Clopotelul de argint", sanatate, putere de munca, realizari si ...clinchet cristalin!
Elena Carunta
invatator
 
Mesaje: 525
Membru din: 25 Iul 2004, 17:25
Localitate: Ocna Mures

"

Mesajde oolimpia » 09 Ian 2007, 14:23

Intrând pe forumul de discuţii a acestui portal, nu mare mi-a fost mirarea, fiind de-a dreptul încântată , să citesc despre un eveniment petrecut la Şcoala cu cls I-VIII "Lucian Blaga" Ocna Mureş, a cărui cadru didactic am onoarea a fi. Spun că "am onoarea" întrucât am întâlnit aici oameni extraordinari, cadre didactice profesioniste, a căror experienţă profesională se poate constitui într-un curs de formare continuă. În sensul "formării mele continue" despre care am amintit mai devreme, am avut bucuria de a participa la prima parte a Proiectului educaţional
"Clopoţelul de argint" desfăşurat în perioada 16-18.12.2006 la şcoala mai sus menţionată.
Nu am crezut că, fiind profesor de ştiinţe exacte, pot fi impresionată până la lacrimi de nişte copii minunaţi de clasa a III-a şi de învăţătoarea lor Elena Cărunta.
M-a impresionat primirea cu pâine şi sare, cu copii îmbracaţi în straie populare, mi-a plăcut deschiderea festivă care a "deschis" uşa în sunetul clopoţelului de argint spre magia muzicii.M-am simţtit ca într-o lume de basm care mi-a adus aminte de lumea copilăriei. A fost atâta emoţie încât am simţit că mă copleşeşte.
A urmat vizitarea unei expoziţii impresionante cu lucrări ale copiilor şi instrumente muzicale în clasa d-nei înv. Domnica Buzgar, expoziţie care ar fi putut concura cu una din sălile muzeelor.
Apoi...ora de muzică, impresionantă oră de muzică......oră de magie. Am văzut copii talentaţi, copii formaţi, am văzut profesionalism, am văzut dăruire, şi implicare......dar mai mult decât atât am simţit emoţie care a stors lacrimi la împodobirea bradului de Crăciun în acordurile muzicii lui Fuego. A fost o oră în care s-a cântat cu vioara, cu negative înregistrate, cu jucării muzicale, cu clopoţei......s-au cântat colinde, s-a împodobit bradul s-a jucat Fetiţa cu chibrituri.
Apoi a urmat spectacolul, care a adunat lume multă, dornică de emoţie şi frumos, oameni adulţi şi copii care doreau să se îmbogăţească sufleteşte şi să simtă spiritul Crăciunului.
S-a colindat, s-a urat, adică s-a simţit şi trăit bucuria Crăciunului, Crăciun care l-am simţit ca în anii copilăriei.
Felicitări, oameni dragi, cadre didactice profesioniste ai Şcolii cu cls I-VIII " Lucian Blaga" Ocna Mureş pentru darul oferit nouă cu drag din preaplinul sufletului vostru.
oolimpia
 
Mesaje: 2
Membru din: 01 Sep 2006, 07:51

Mesajde invatator » 11 Ian 2007, 01:17

Clinchetul "Clootelului de argint" a sunat in scoala care are numele marelui poet, "Lucian Blaga"!
Dascali minunati cu copii talentati de pe plaiuri diferite s-au intalnit la acest eveniment.
Un grup de dascali care iubesc muzica au alcatuit juriul, in vederea selectarii corecte a lucrarilor de compozitie literara a micilor literati.
A fost greu in selectarea lucrarilor, dar nu imposibil.
Din fiecare scoala participanta s-au remarcat compozitii interesante, care au fost rasplatite prin diplome. As aminti Scoala din Iernut, care a ocupat locul I, un loc II si 2 locuri III; Scoala 2 Lupeni cu 2 locuri II si un loc III, Scoala "I, Lupascu" DIN Cluj Napoca cu un loc III si Scoala 3 Cisnadie cu un loc III.
Felicitari tinerelor talente, care au pus suflet in ceea ce au scris pentru concursul "Clipa de muzica", felicitari doamnelor invatatoare , adevarate dascalite , pentru daruirea si vocatia lor!
Inv. BUZGAR DOMNICA



JURIUL

Inv. BUZGAR DOMNICA
Prof. IOAN REPEDE
inv. GHERASIM MARIANA
invatator
 
Mesaje: 525
Membru din: 25 Iul 2004, 17:25
Localitate: Ocna Mures


Înapoi la Invatamant primar

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 3 vizitatori