Cine credeti ca e vinovat ?

Cine e de vina?

nimeni,a fost un accident
26
72%
invatatoarea care trebuie sa supravegheze copiii si in pauze
2
6%
conducerea scolii ca nu a inlocuit sau asigurat mobilierul
7
19%
fetita care a tras de haina
1
3%
 
Voturi totale : 36

Cine credeti ca e vinovat ?

Mesajde nikostoica » 15 Noi 2006, 01:04

Va supun atentiei dumneavoastra urmatoarea intamplare (cuvintele mamei):

Joi 9.11.2006 baietelul meu care este cls I a venit cu obrazul drept perforat de cuierul din clasa. A pecat la scoala bun zdravan si a venit acasa mutilat. Cum s-a intamplat: ultima ora era lb engleza si invatatoarea spune ca i-a lasat pe copii in grija profei de engleza care in momentul cand a sunat a si pecat din clasa. O fetita a mers in spatele clasei la cuier sa-si ia haina care nu s-a desprins si a tras mai tare, in acel moment cuierul s-a rasturnat si in cadere l-a prins pe copilul meu sub el si i-a perforat obrazul drept. Binenteles ca in 15 minute am ajuns la urgenta spitalului unde copilul a fost bagat in sala de operatie anesteziat local si apoi total si cusut si in interior si pe exteriorul obrajului. Directorul scoli a aflat de la sotul meu abia peste 2 ore si jumatate. CE sfaturi ne dati , CE PREVEDE LEGEA si ce putem face????
-----------------
Legile Romanesti astea sunt. Cuierul era in scoala de 17 ani era den fier sudat si vopsit. Iar directorul nu a facut decat sa-si ceara scuze.
Pentru un proces intai se merge pe penal si aici acuza pe copilul care a tras de haina lui si a angrenat caderea cuierului, apoi se merge pe sistemul erarhic din scoala. Asa ni s-a spus

------------------
La scoala nu a aflat nimeni si nu se stia nimic. In drum spre spital l-am sunat pe sotul meu si l-am informat.Eu am mers la urgenta unde l-a bagat in sala de operatii , i-au facut anestezie locala si apoi anestezie totala.Doctorul anestezist mi-a facut instructazul ca timp de 3 ore sa nu ma misc de langa copil si sa-l supraveghez ca pe ochii din cap. La scoala li se facuse 2 vaccinari si am informat doctora care l-a cusut care mi-a cerut hartia cu vaccinarile. Atuci l-am sunat pe sotul meu sa mearga la scoala pentru a cere acea fisa de vaccinari. In momentul cand sotul meu a mers la scoala adica la 13.30 a aflat si directorul scolii si tat atunci a fost sunata si invatatoarea. Nu va spun ca vaccinarile nu erau trecute in registru si a trebuit sa mearga sotul meu dupa asistenta apoi dupa medicul care raspunde de aceasta scoala.
Si sa va mai spun ca fetita noastra care are 12 ani in momentul cand si-a vazut fratele cu obrazul gaurit a inceput sa tipe si sa planga , eu am incercat sa fiu cat mai calma si cat mai rationala, i-am lasat bani ca sa plece la scoala pentru ca e cls VI la un liceu.....
Nu am reusit sa vorbesc cu ea decat cateva ore mai tarziu si am sunat-o pe mobil dar era in ora , mi-a raspuns intru-n final si am incercat sa o linistesc si sa o asigur ca totul e bine.
Daca vreti sa vedeti v-a arat si o foto dar nu stiu cum sa o atasez



Acum dumneavoastra ce credeti cine trebuie sau nu trebuie tras la raspundere?
nikostoica
 
Mesaje: 53
Membru din: 11 Feb 2005, 16:05

Mesajde maya_s » 15 Noi 2006, 10:36

Stimata doamna, este groaznic ce vi s-a intamplat !
Sincer, nu cred ca puteti trage la raspundere pe vreo cineva si nu cred ca asta ar rezolva situatia sau v-ar "multumi" pe dvs. cu ceva.
Parerea mea este ca doamna de engleza ar fi trebuit sa supravegheze iesirea elevilor din clasa, mai ales ca totul s-a petrecut dupa terminarea orelor de curs... nu ?!
Cum ar putea fi acuzata o fetita care este de-o seama cu baietelul dvs., ca si-a smuls haina din cuier ? credeti ca ea si-a inchipuit vreun moment ce consecinte ar putea avea gestul ei ? sunt convinsa ca atat pentru ea cat si pentru ceilalti colegi aceasta intamplare a fost un soc.
Daca doriti sa incepeti o astfel de actiune (de tragere la raspundere a cuiva) nu cereti sfaturi pe acest forum, s-ar putea ca raspunsurile pe care le veti primi sa va demoralizeze mai mult decat sunteti ... mai bine contactati un avocat !
Ca parinte, mi-as dori din tot sufletul sa ne scrieti ca baietelul dvs. s-a vindecat, este sanatos si merge din nou la scoala ! Va doresc multa sanatate si putere pentru a putea depasi aceasta situatie si pentru ca rana sa se vindece atat la propriu cat si la figurat !!
Cu stima Maya
maya_s
 
Mesaje: 19
Membru din: 07 Noi 2006, 18:14

Cine credeti ca e vinovat?

Mesajde lilianamusat » 15 Noi 2006, 17:03

Ca sa va raspund direct la intrebarea pusa, eu consider ca doamna de engleza trebuia sa supravegheze copii pana la iesirea acestora din clasa.
Mai ales ca sunt abia clasa I.
Dar nu asvrea sa dau cu pietre in aceasta doamna profesoara pe care nici nu o cunosc. Eu personal supraveghez elevii pana la iesirea din clasa, ii ajut sa se imbrace si strangem impreuna toate materialele ce trebuiesc bagate in dulap. Imi supraveghez elevii chiar si o parte din drum.
Cred ca aceste accidente stupide nu ar trebui sa se mai intample, nu este unicul, exemple sunt nenumarate. Mobilierul din marea majoritate a scolilor este extrem de veghi, abia acum incep sa se faca pasi mici in acest sens.
si eu va sfatuiesc sa consultati un avocat. Persoanele implicate trebuie putin speriate, pentru ca pe viitor sa aiba mai multa grija de copii. Va spun acest lucru in calitate de cadru didactic, stiu ca noi avem o responsabilitate imensa asupra copiilor, atat timp cat acestia sunt la scoala.
va doresc numai bine si Dumnezeu sa va aiba in paza!
Avatar utilizator
lilianamusat
 
Mesaje: 161
Membru din: 15 Ian 2006, 21:06
Localitate: Giurgiu

Mesajde stanuta_grigorica » 15 Noi 2006, 17:12

Regret enorm accidentul copilului dumneavoastra, doamna , si nu va ascund faptul ca zilnic tremur de teama unui astfel de accident cu scolarii mei de clasa I. :( Dincolo de neincredere userului maya_scred ca n-ati gresit ca ati cerut sfatul aici...Faptul ca profesoara a plecat inainte de a conduce copiii e grav, poate fi trasa la raspundere pentru asta! Reclamatia se face la Inspectoratul Judetean ...Ma intreb insa ce ati fi facut daca acel cuier cadea si cu invatatoarea in clasa, pentru ca se putea intampla si asta...Mobilierul vechi, dotarile improvizate asa cum s-a putut de-a lungul timpului, ceasul rau, oamenii care nu inteleg sa-si faca datoria corect....Cine este adevaratul vinovat?Dumneavoastra actionati asa cum credeti de cuviinta, important este sa se refaca fiul dumneavoastra si sa treaca peste trauma suferita!
stanuta_grigorica
 
Mesaje: 1095
Membru din: 06 Noi 2004, 21:55

Mesajde live » 15 Noi 2006, 18:15

din păcate, astfel de accidente se pot întâmpla oricând. dacă, aşa cum zice stanuta_grigorica, se întâmpla aşa ceva, când era învăţătoarea în clasă? să fim serioşi!!! astfel de evenimente au nevoie de doar fracţiuni de secundă. cum ar fi putut cineva să prevină aşa ceva? putea fi cineva chiar lângă cuier, că tot s-ar fi întâmplat. bun, profesoara ar fi trebuit să stea în clasă până la părăsirea acesteia de către copii, eventual să-i şi însoţească până-n curtea şcolii. nefăcând asta, s-a găsit un ţap ispăşitor(doamna Maya va jubila, considerând că a făcut o afirmaţie corectă:::). Doamne fereşte, nu zic că e bine că s-a întâmplat aşa, dar... în pauze, de exemplu, sunt elevi şi în clasă, şi în curtea şcolii. cum pot fi toţi supravegheaţi?
să dea Dumnezeu să se facă bine puştiul dumneavoastră cât mai repede! sănătate!
trăiesc, iar asta îmi ocupă toată viaţa...
Avatar utilizator
live
 
Mesaje: 218
Membru din: 08 Sep 2006, 13:25

Mesajde maya_s » 15 Noi 2006, 19:00

"nefăcând asta, s-a găsit un ţap ispăşitor (doamna Maya va jubila, considerând că a făcut o afirmaţie corectă::. " (live)
Doamna nikostoica, poate userul live chiar vrea sa vada o fotografie ... doar asa sa-i dispara cheful de folosit iconite cu hohote de ras in astfel de situatii...
In situatia respectiva nu doar doamna de engleza, ci inca 5 cadre didactice puteau fi in clasa, tot nu aveau cum sa previna accidentul. Am spus ca ar fi trebuit sa-i supravegheze la iesire pentru ca asa mi se pare normal ! Conform spuselor lui live inseamna ca doamnele rup usa la sfarsitul orei de curs, nu ? NU CRED! mai cu seama la clasele mici care invata dimineata si sunt urmate de elevii de la clasele mai mari, dupa amiaza (va dati seama ce iese acolo?)
“Regret enorm accidentul copilului dumneavoastra, doamna , si nu va ascund faptul ca zilnic tremur de teama unui astfel de accident cu scolarii mei de clasa I.” (stanuta_grigorica), vezi live ? … oare de ce “tremura” ?? (din exces de zel in nici un caz !)
Ar mai fi o varianta doamna nikostoica (asta sper sa-i convina lui live) ori victima este vinovata, ori parintii pentru ca nu au dotat clasa cum se cuvine......
P.S.
live nu esti cumva profesoara de lb. engleza cu pricina, si ID-ul tau : live .... , nu ??
maya_s
 
Mesaje: 19
Membru din: 07 Noi 2006, 18:14

Mesajde maya_s » 15 Noi 2006, 19:05

"Ca sa va raspund direct la intrebarea pusa, eu consider ca doamna de engleza trebuia sa supravegheze copii pana la iesirea acestora din clasa.
Mai ales ca sunt abia clasa I.
Dar nu asvrea sa dau cu pietre in aceasta doamna profesoara pe care nici nu o cunosc. Eu personal supraveghez elevii pana la iesirea din clasa, ii ajut sa se imbrace si strangem impreuna toate materialele ce trebuiesc bagate in dulap. Imi supraveghez elevii chiar si o parte din drum." - a spus : lilianamusat
Probabil pe astea nu le-a citit ...
maya_s
 
Mesaje: 19
Membru din: 07 Noi 2006, 18:14

Mesajde mitzone » 15 Noi 2006, 19:08

Regret enorm ce s-a intamplat! Din experienta ( am dus copilul bun zdravan la gradinita si l-am gasit la spital cu buza rupta), va sfatuiesc sa va concentrati atentia asupra copilului. El trebuie acum sa fie in atentia dumneavoastra pentru ca trauma suferita va avea implicatii adanci in sufletul lui. El va trebui sa mearga din nou la scoala, sa aiba o relatie normala cu colegii si cu cadrele didactice. Socul este puternic si cu siguranta a zdruncinat increderea lui in scoala. Cel putin in fata lui incercati sa-l convingeti ca a fost un accident nefericit.
Restul nu trebuie lasat la voia intamplarii dar nu va concentrati excusiv asupra vinovatului. Regulile dintr-o scoala le puteti afla foarte usor din Regulamentul de ordine interioara. Restul vine de la sine. Puteti gasi vinovatii foarte usor. Eu mi-am concentrat atentia asupra copilului, la impactul pe termen lung al experientei traite de el. Ne-au trebuit ani ca sa ajungem la normalitate.
Alinati-i suferinta fizica dar mai ales cea sufleteasca.
Numai bine.
mitzone
 
Mesaje: 519
Membru din: 26 Oct 2005, 16:14

Mesajde live » 15 Noi 2006, 19:36

"ive nu esti cumva profesoara de lb. engleza cu pricina, si ID-ul tau : live .... , nu ??". aveţi o imaginaţie bogată...
:mrgreen:
iconiţa cu "hohote de râs" am pus-o pentru a arăta că glumeam, atunci când afirmam că jubilaţi. în niciun caz nu se referea la necazul care i s-a întâmplat copilaşului. nu văd de ce e necesar să mă ironizaţi. până la urmă, mi-am spus punctul de vedere. nu de aceea suntem aici?!
PS: rostul emoticoanelor vă este cunoscut? dacă nu, vă pot explica. :P
trăiesc, iar asta îmi ocupă toată viaţa...
Avatar utilizator
live
 
Mesaje: 218
Membru din: 08 Sep 2006, 13:25

Mesajde mariro » 15 Noi 2006, 19:50

Vinovata este pur si simplu...intamplarea! Putea sa fie in clasa profesoara de engleza, chiar si invatatoarea sau directorul...si daca haina se agata, tot astfel se intampla! Si atunci? Mai dadeam vina pe cineva? Aaaa... ca era anuntata familia sau salvarea mai repede, da! Ca mama afla de la invatatoare sau de la director, da! Dar raul era acelasi! Obrazul copilului la fel de mutilat! Pastrati-va energia si puterea pentru recuperarea copilului, caruia ii doresc insanatosire cat mai grabnica si buna! N-as dori nimanui sa treaca prin asa ceva!
Copilul meu in clasa I a venit cu un cucui din cauza caruia se resimte si acum (are 23 de ani!). Invatatoarea era in clasa iar elevii pe hol! Nu m-a interesat decat refacerea lui...
Va doresc numai bine tuturor!
Mary
Avatar utilizator
mariro
 
Mesaje: 16653
Membru din: 16 Mai 2004, 20:40
Localitate: Galati

Cine credeti ca e vinovat?

Mesajde lilianamusat » 15 Noi 2006, 20:30

Cu siguranta baietelul a suferit un soc. Cred ca parintii ar trebui sa apeleze la un ajutor specializat, ii va fi de mare ajutor copilului.
Doresc familiei copilului, sa aiba puterea de a trece peste acest moment!
Avatar utilizator
lilianamusat
 
Mesaje: 161
Membru din: 15 Ian 2006, 21:06
Localitate: Giurgiu

Mesajde maya_s » 15 Noi 2006, 21:05

"PS: rostul emoticoanelor vă este cunoscut? dacă nu, vă pot explica." (live)
Doamna, se vede ca sunteti pornita rau..... ati gasit si un topic pe masura, unde puteti explica "tehnica folosirii emoticoanelor"... probabil ca le-ati descoperit mai tarziu de va sunt asa de dragi. Personal le folosesc doar atunci cand nu sunt in stare sa fiu explicita ....
Se pare insa ca va ia mai putin timp folosirea acestora decat a majusculelor ...
P.S.
Pardon, le mai foloseste fetita mea (8 ani) pentru messenger.
maya_s
 
Mesaje: 19
Membru din: 07 Noi 2006, 18:14

Accident

Mesajde nada » 15 Noi 2006, 21:19

Stimata doamna
Imi pare nespus de rau ca unui copil i se poate intampla in scoala asa ceva vreau insa sa va spun ca se putea intampla si in prezenta dumneavoastra. Mie mi s-a intamplat acum 5 ani ca un copil sa plece din clasa de langa mama lui, sa treaca strada si sa fie lovit de o masina. a fost, din fericire, un accident usor dar eu o saptamana nu am fost om. Am mers la spital, l-am ajutat apoi sa recupereze lectiile pierdute... Daca mama nu ar fi fost in clasa si as fi fost eu cea care i-as fi permis sa paraseasca scoala???
La randul meu si eu sunt mama, am copilul in scoala in care predau si ma rog in fiecare zi sa-l apere Dumnezeu.
E greu sa dai sfaturi dar cred ca ar trebui sa va indreptati taentia asupra copilului si sa-l ajutati sa treca peste aceste clipe nefericite.
Multa sanatate si rabdare.
Avatar utilizator
nada
 
Mesaje: 317
Membru din: 22 Ian 2006, 22:28
Localitate: Piscu - Galati

Mesajde live » 15 Noi 2006, 23:06

maya_s scrie:"PS: rostul emoticoanelor vă este cunoscut? dacă nu, vă pot explica." (live)
Doamna, se vede ca sunteti pornita rau..... ati gasit si un topic pe masura, unde puteti explica "tehnica folosirii emoticoanelor"... probabil ca le-ati descoperit mai tarziu de va sunt asa de dragi. Personal le folosesc doar atunci cand nu sunt in stare sa fiu explicita ....
Se pare insa ca va ia mai putin timp folosirea acestora decat a majusculelor ...
P.S.
Pardon, le mai foloseste fetita mea (8 ani) pentru messenger.

Ok! Mi-e greu să tot apăs pe "Shift". Scriu destul de mult şi am senzaţia că pierd timp, tot "plantând" majuscule. Regret că vă împiedicaţi de acest aspect! Eu am încercat să mai îndulcesc "tonul" discuţiei, dar...se pare că n-am reuşit. Îmi pare rău! Nu sunt deloc pornită. Poate că aşa vi s-a părut. Regret(vaaaaai, ce de regrete am!!!).
PS: Când vorbeşti faţă în faţă sau la telefon cu cineva, poţi deduce anumite nuanţe din tonul vocii sau din gesturi. Vorbind pe net, nu beneficieti de aşa ceva. Pentru asta folosesc eu emoticoanele.
PPS: să vă trăiască fetiţa!
trăiesc, iar asta îmi ocupă toată viaţa...
Avatar utilizator
live
 
Mesaje: 218
Membru din: 08 Sep 2006, 13:25

Mesajde maya_s » 16 Noi 2006, 00:11

"PPS: să vă trăiască fetiţa!"
Va multumesc !! si dvs. la fel (daca aveti, desigur) si la toata lumea !
maya_s
 
Mesaje: 19
Membru din: 07 Noi 2006, 18:14

Următorul

Înapoi la Invatamant primar

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 4 vizitatori