Bursa de un an pt a deveni educator Montessori

Bursa de un an pt a deveni educator Montessori

Mesajde gradi » 10 Apr 2007, 15:45

Buna ziua,
As dori sa intru in contact cu educatoare cunoscatoare de limba engleza care doresc sa se specializeze in metoda Montessori. Va atasez anuntul pentru recrutarea unei persoane in vederea oferirii unei burse in strainantate. Mai este nevoie de o persoana care sa invete partea teoretica printr-un training de o luna (la vara, in Bucuresti), iar partea practica 'din mers' anul care vine, lucrand intr-o gradinita particulara din Bucuresti.
Va multumesc. Numai bine!
Ana-Maria Brezniceanu

PS. Nu stiu daca am reusit sa atasez anuntul, asa ca il copiez mai jos. Scuze daca apare de doua ori

One-year scholarship in an international Montessori training center followed by a 4-year contract in a Montessori kindergarten in Bucharest. Sponsor: Association “Education for Life”. After the training courses, the candidate will hold an internationally recognized AMI (Association Montessori Internationale) diploma for the 3-to-6 age level.

The candidates should have:
• fluency in English;
• pedagogical diploma – recognized by the Ministry of Education;
• at least 3 years of kindergarten teaching experience;
• passion for working with children!;
• good communication skills;
• ability to meet challenges of an international community.
A written examination will assess the candidates’ understanding of AMI Montessori principles and their practical application in the classroom. The examination will be followed by an interview.

Bibliography:
•Maria Montessori – “Mintea absorbanta”, Editura APA, Drobeta Turnu Severin, 2001.
•Elizabeth G. Hainstock – “The Essential Montessori”, Plume, 1997. Chapters 1, 6.
•Maria Montessori – “Education for a New World”, 1963. Chapters 10 to 13.
•Mario M. Montessori – “Education for Human Development: Understanding Montessori”, Clio Press, Oxford, 1992. Chapter 2.
(‘Mintea absorbanta” and handbooks with the above chapters are available upon request.)

Useful links:
Association Montessori Internationale (AMI) - http://montessori-ami.org/
Asociatia Alternative Pedagogice (APA) - http://apa.cudts.ro/
North American Montessori Teachers’ Association (NAMTA)http://www.montessori-namta.org/NAMTA/geninfo/assoc.html

The examination will take place on Saturday, April 21st, 2007, 10.00 am, in Bucharest, Str. Pitar Mos, nr. 7 – 13. Please send your CV and a cover letter giving details on your experience as an educator and your philosophy of education at montessori.buc@gmail.com. Further details at: 0729/002081
gradi
 
Mesaje: 9
Membru din: 10 Apr 2007, 14:44

Mesajde colonelu » 11 Apr 2007, 09:10

Ma intereseaza si pe mine acest curs. Poti sa imi spui mai multe? Ma pricep cat de cat la engleza. Pentru mai multe amanunte colonelu_cristian@yahoo.com. Eu as vrea mai multe amanunte despre step by step.
colonelu
 
Mesaje: 18
Membru din: 17 Oct 2006, 21:42

Mesajde gradi » 11 Apr 2007, 09:48

Buna Cristian,

Din pacate nu iti pot spune nimic despre step-by-step, deoarece nu cunosc aceasta metoda.

Insa pot sa iti spun ca Montessori porneste de la ideea ca pana la 6 ani un copil este ca un burete si absoarbe tot cu o mare curiozitate. Profesorul nu il 'dadaceste', ci ii 'faciliteaza' explorarea. Sarcina copilului este sa incerce sa gaseasca sensuri lucrurilor pe care le aude, le vede, le gusta, le miroase si le simte. Intr-o singura zi, un copil poate experimenta: - Imagini (fete, oameni, animale, pomi, mobilier, jucarii etc.), - Sunete (slabe, puternice, muzicale etc.), Voci (slabe, aspre, grave etc.), - Gusturi (dulce, amar, acru, sarat etc.), - Tactile (neted, aspru, ud, uscat, moale, greu, usor, tare etc.), - Mirosuri (placut, urat, intepator etc.),
- Senzatii (placere, discomfort, frica, emotie, bucurie etc.),

Putem ajuta copilul mic sa dea un sens acestei multimi de informatii oferindu-i un mediu in care el poate sa invete sa distinga, sa diferentieze, sa categoriseasca si sa emita judecati. Aceste aptitudini pun bazele intregii invataturi viitoare.

Dr. Montessori a creat materiale educative pentru copiii cu care a lucrat, ca raspuns la nevoile individuale de dezvoltare ale acestora. Aceste materiale sunt deosebit de folositoare deoarece:
1. Sunt secventionate cu atentie pentru a demonstra copilului fiecare etapa in parte si pentru a-i da posibilitatea sa simta succesul cu fiecare etapa parcursa.
2. Trecerea de la concret la abstract se realizeaza progresiv, apeland la simturile copilului.
3. Sunt manipulative, bazate pe faptul ca un copil invata facand.
4. Aceste exercitii sunt destinate eliminarii dificultatilor din conceptul ce trebuie invatat.
5. Furnizeaza un control al erorilor.
6. Accentueza realitatea.
7. Sunt atractive.

Un alt principiu este acela ca un copil invata mai usor de la alt copil decat de la un adult. De aceea grupele sunt formate din copii de mai multe varste: 0-3 ani, 3-6 ani, 6-9 ani, 9-12 ani, 12-14 ani.

Profesorul tine un jurnal zilnic al fiecarui copil in parte, in care ii noteaza evolutia si ritmul de lucru. Observatia este esentiala.

In strainatate scolile Montessori sunt elitiste si f. scumpe. Fondatorii bine-cunoscutului Google, Sergey Brin si Larry Page, au urmat cursurile Montessori. La fel si Jeff Bezos de la amazon.com

Daca esti in Bucuresti si doresti sa afli mai multe, poti sa ma suni si ne vom intalni sa iti dau cartea si fotocopiile articolelor citate in anunt.

Ana-Maria
gradi
 
Mesaje: 9
Membru din: 10 Apr 2007, 14:44

Mesajde colonelu » 11 Apr 2007, 10:58

Buna Ana-Maria,
Sunt educator titular din 2004, dar din pacate nu sunt in Bucuresti ci in orasul Drobeta Turnu Severin :cry:
Ma intereseaza cursul de Montessori pentru ca la noi in judet sunt cateva grupe.
Multumesc!
colonelu
 
Mesaje: 18
Membru din: 17 Oct 2006, 21:42

Mesajde gradi » 11 Apr 2007, 11:58

Cristian,

verifica-ti adresa de yahoo. Spune-mi daca te mai pot ajuta si cu altceva.

Succes!

Ana-Maria
gradi
 
Mesaje: 9
Membru din: 10 Apr 2007, 14:44

Mesajde adinatulbure » 11 Apr 2007, 12:44

In ce tara se va face pregatirea Montessori ?
adinatulbure
 
Mesaje: 435
Membru din: 15 Feb 2005, 14:41

Mesajde colonelu » 11 Apr 2007, 13:03

Multumesc pentru informatii, il cunosc pe domnul Marcel Capraru deoarece ne-a prezentat cateva informatii la Cosfatuirile cadrelor didactice din toamna anului 2006. Cursul mi s-a parut destul de scump.
Inca o data iti multumesc pentru informatii.
Cu respect, Cristian Colonelu
colonelu
 
Mesaje: 18
Membru din: 17 Oct 2006, 21:42

Mesajde gradi » 11 Apr 2007, 13:42

colonelu scrie:Multumesc pentru informatii, il cunosc pe domnul Marcel Capraru deoarece ne-a prezentat cateva informatii la Cosfatuirile cadrelor didactice din toamna anului 2006. Cursul mi s-a parut destul de scump.
Inca o data iti multumesc pentru informatii.
Cu respect, Cristian Colonelu


Buna Cristian,

Ti-am oferit un contact din D T Severin, vazand ca esti de acolo. Daca totusi esti interesat de bursa de un an in strainatate, trebuie sa stii ca ea va fi urmata de un contract de 4 ani (sept 2008 - iul 2012) intr-o gradinita ce urmeaza sa se deschida in toamna asta in Bucuresti. Deci, daca iti surade 'relocarea' esti binevenit la examen. Intentia noastra este sa oferim cate o asemenea bursa in fiecare an, pana cand tot personalul va avea diploma internationala.

Ana-Maria
gradi
 
Mesaje: 9
Membru din: 10 Apr 2007, 14:44

Mesajde gradi » 11 Apr 2007, 13:54

adinatulbure scrie:In ce tara se va face pregatirea Montessori ?


Dosarul persoanei care va fi selectata la sfarsitul lunii va fi trimis la mai multe centre de training din Statele Unite si din Europa. In SUA sunt multe, dar in Europa sunt doar la Londra, Dublin, Munchen, Bruxelles, Roma, Paris. Dupa ce sosesc raspunsurile (care mai mult ca sigur vor fi afirmative deoarece AMI intentioneaza sa pregateasca mai multi educatori) vom alege centrul in functie de taxele de scolarizare si de preferintele bursierei/bursierului. Totusi, taxele de scolarizare nu variaza mult: intre 6000 si 8000 USD. La aceasta se adauga 'living expenses'.
gradi
 
Mesaje: 9
Membru din: 10 Apr 2007, 14:44

Mesajde adinatulbure » 11 Apr 2007, 15:03

Multumesc ! :)
adinatulbure
 
Mesaje: 435
Membru din: 15 Feb 2005, 14:41

Mesajde aur » 11 Apr 2007, 21:17

Sunt o mare admiratoare a ideilor Mariei Montessori. Am avut norocul sa citesc acum 15 ani cu lux de amanunte si am aplicat pe copilul de acasa. Si la grupa. Observasem deja beneficiile unei grupe de copii de varste diferite (copiii interactioneaza, invata unul de la altul). Accent pe educatia senzoriala. Auto educatia. Invata copilul cum sa invete. Regula de baza era sa fiu atenta la dezvoltarea fiecarui copil, sa respect ritmul de dezvoltare a fiecaruia. Sa am multe jucarii cu care copiii sa invete jucandu-se. Se poate vorbi mult.
Mi-ar fi placut sa depasesc satutul de autodidact si sa studiez institutionalizat.

Succes educatoarelor care imbratiseaza scoala Montessori!
aur
 
Mesaje: 62
Membru din: 28 Oct 2005, 23:51

Mesajde gradi » 12 Apr 2007, 09:56

aur scrie:Sunt o mare admiratoare a ideilor Mariei Montessori. Am avut norocul sa citesc acum 15 ani cu lux de amanunte si am aplicat pe copilul de acasa. Si la grupa. Observasem deja beneficiile unei grupe de copii de varste diferite (copiii interactioneaza, invata unul de la altul). Accent pe educatia senzoriala. Auto educatia. Invata copilul cum sa invete. Regula de baza era sa fiu atenta la dezvoltarea fiecarui copil, sa respect ritmul de dezvoltare a fiecaruia. Sa am multe jucarii cu care copiii sa invete jucandu-se. Se poate vorbi mult.
Mi-ar fi placut sa depasesc satutul de autodidact si sa studiez institutionalizat.

Succes educatoarelor care imbratiseaza scoala Montessori!


Ne bucuram ca avem posibilitatea sa oferim aceasta bursa de perfectionare, dar va amintim ca mai avem un post de asistent de educator (platit tot ca la particulari :) ), pentru care nu este nevoie sa mergeti un an in strainatate. Veti fi pregatit intensiv pentru acest post timp de o luna (in august 2007). Engleza nu este obligatorie, dar este un atu.
Va asteptam!
gradi
 
Mesaje: 9
Membru din: 10 Apr 2007, 14:44

Mesajde adinatulbure » 12 Apr 2007, 19:37

A written examination will assess the candidates’ understanding of AMI Montessori principles and their practical application in the classroom. The examination will be followed by an interview


Examenul si interviul vor fi sustinute in Lb Engleza?
adinatulbure
 
Mesaje: 435
Membru din: 15 Feb 2005, 14:41

Mesajde gradi » 13 Apr 2007, 08:26

adinatulbure scrie:
A written examination will assess the candidates’ understanding of AMI Montessori principles and their practical application in the classroom. The examination will be followed by an interview


Examenul si interviul vor fi sustinute in Lb Engleza?



Proba scrisa in engleza. Interviul va fi si in romana si in engleza.
gradi
 
Mesaje: 9
Membru din: 10 Apr 2007, 14:44

Mesajde alina_ionescu » 13 Apr 2007, 09:25

Buna ziua!
Am citit mesajele legate de aceasta bursa si de cursurile din august. Sunt educatoare in Iasi si as dori sa particip . Aveti legaturi si cu orasul Iasi legat de aceasta metoda? Cum ar trebui sa procedez pt a aplica pt aceasta bursa, eventual acest curs? Multumesc anticipat. Mesaj la adresa alina.ionescu@rdslink.ro
Avatar utilizator
alina_ionescu
 
Mesaje: 18
Membru din: 09 Aug 2005, 13:18
Localitate: IASI

Următorul

Înapoi la Invatamant prescolar

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 15 vizitatori

cron