!!Am gasit niste culegeri foarte foarte bune de cls a 3 si 4

!!Am gasit niste culegeri foarte foarte bune de cls a 3 si 4

Mesajde elisa75badea » 17 Oct 2007, 18:14

Am gasit niste culegeri foarte foarte bune de matematica si de romana la clasele a 3a si a 4a, cu o forma grafica de exceptie-sunt colorate (iti vine si tie, cadru didactic sa inveti dupa ele) si cu sectiuni logice in ceea ce priveste formarea elevului, cel putin la cele de matematica-Ce stiu sa fac?(recapitulare clasa a2a), Ce ar trebui sa stiu sa fac (expunerea noilor notiuni), La ce imi foloseste?(utilitatea practica a cunostintelor in viata elevului), Ma antrenez(exercitii), Ma verific (proba de evaluare), recuperez (exercitii de recuperare), Dezvolt ceea ce stiu sa fac (exercitii de dezvoltare). Sunt la editura Books Unlimited, au si site.Cartea este 15 ron si e comision 5 lei la carte!
Cartile de romana au exercitii variate si foarte interesante, mai ales ca ii invata pe copii cum sa invete noile notiuni (cuare sunt pasii pentru a intocmi un plan de idei sau o compunere)
Mai mult, am vazut ca au si concurs de matematica, pentru clasele II-XII, apobat de minister, vezi pagina http://www.evaluareineducatie.ro/prezentare.html
V-am spus si eu ce am aflat deoarece sunt tare incantata de culegerile acestea (sunt invatatoare, am clasa a3a si am luat culegeri pentru toi elevii din clasa, acestia fiind extrem de incantati sa lucreze dupa ele)Succes!
elisa75badea
 
Mesaje: 13
Membru din: 17 Oct 2007, 17:15

Mesajde nada » 17 Oct 2007, 18:17

Editura, unde le gasim?
"Ca sa fii dascalul altora, trebuie sa fi fost tu insuti ucenic multa vreme" proverb latin

http://scoli.didactic.ro/scoala_gimnazi ... are_piscu/
Avatar utilizator
nada
 
Mesaje: 317
Membru din: 22 Ian 2006, 22:28
Localitate: Piscu - Galati

Mesajde elisa75badea » 17 Oct 2007, 18:33

Le gasiti pe site/ul lor www.bup.ro sau la datele de contact care sunt trecute pe coperta cartii si pe site-www.bup.ro:BOOKS UNLIMITED PUBLISHING
Bucuresti, Str. Preot Vasile Lucaciu nr. 72
Sector 3, 030692; OP 20 - CP 35, Bucuresti.
Tel: +40-21-308.62.54; Fax: +40-21-308.62.55
RDS-tel: 031/805.53.19 ; Fax: 031/815.63.44
Tel.mobil: +40-728-320-840
E-mail: office@bup.ro
comenzi la: comenzi@bup.ro
elisa75badea
 
Mesaje: 13
Membru din: 17 Oct 2007, 17:15

Mesajde marianus » 18 Oct 2007, 00:53

Multumim pentru "anuntul" dumneavoastra!

Parerile celor in cauza sunt foarte importante si deosebit de hotaratoare pentru altii...

Inca o data , va felicit pentru indicatia domniei dumneavoastra , in legatura cu cele doua auxiliare.
Avatar utilizator
marianus
 
Mesaje: 107
Membru din: 01 Mai 2007, 22:44
Localitate: SIBIU

Re: !!Am gasit niste culegeri foarte foarte bune de cls a 3 si 4

Mesajde daniela_dragan » 18 Oct 2007, 18:40

elisa75badea scrie:Am gasit niste culegeri foarte foarte bune de matematica si de romana la clasele a 3a si a 4a, cu o forma grafica de exceptie-sunt colorate (iti vine si tie, cadru didactic sa inveti dupa ele) si cu sectiuni logice in ceea ce priveste formarea elevului, cel putin la cele de matematica-Ce stiu sa fac?(recapitulare clasa a2a), Ce ar trebui sa stiu sa fac (expunerea noilor notiuni), La ce imi foloseste?(utilitatea practica a cunostintelor in viata elevului), Ma antrenez(exercitii), Ma verific (proba de evaluare), recuperez (exercitii de recuperare), Dezvolt ceea ce stiu sa fac (exercitii de dezvoltare). Sunt la editura Books Unlimited, au si site.Cartea este 15 ron si e comision 5 lei la carte!
Cartile de romana au exercitii variate si foarte interesante, mai ales ca ii invata pe copii cum sa invete noile notiuni (cuare sunt pasii pentru a intocmi un plan de idei sau o compunere)
Mai mult, am vazut ca au si concurs de matematica, pentru clasele II-XII, apobat de minister, vezi pagina http://www.evaluareineducatie.ro/prezentare.html
V-am spus si eu ce am aflat deoarece sunt tare incantata de culegerile acestea (sunt invatatoare, am clasa a3a si am luat culegeri pentru toi elevii din clasa, acestia fiind extrem de incantati sa lucreze dupa ele)Succes!


Stie cineva cum ne putem inscrie la concurs? Pare interesant.
daniela_dragan
 
Mesaje: 34
Membru din: 06 Apr 2007, 19:21

concurs si culegeri de a 3a si a 4a

Mesajde elisa75badea » 18 Oct 2007, 18:51

Da, pe site-ul lor este toata informatia. Eu am luat culegerile de la o colega, (invatatoare la a 4a), dupa care mi le-am comandat si eu la clasa pentru elevii mei, la telefonul mobil scris pe coperta cartii, apoi le-am accesat site-ul www.bup.ro
Mi s-au parut foarte seriosi si prompti.
Iertati-ma dar sunt foarte incantata, de aceea le fac atata reclama!
elisa75badea
 
Mesaje: 13
Membru din: 17 Oct 2007, 17:15

!!Am gasit niste culegeri foarte bune de cls a 3 si 4

Mesajde daniela_dragan » 18 Oct 2007, 20:18

Va rog sa-mi dati detalii despre concursul de matematica despre care se vorbeste mai sus(cum ma inscriu, la cine?) :?:
daniela_dragan
 
Mesaje: 34
Membru din: 06 Apr 2007, 19:21

Mesajde sit » 19 Oct 2007, 16:39

Concursul cred ca este destul de serios, insa taxa de participare-20 RON pentru fiecare elev- mi se pare cam mare...
sit
 
Mesaje: 16
Membru din: 09 Noi 2005, 22:41

!!Am gasit niste culegeri foarte foarte bune de cls a 3 si 4

Mesajde daniela_dragan » 19 Oct 2007, 22:12

Nu conteaza suma. Vreau sa stiu cum ii inscriu pe elevii mei.Daca stie cineva, il rog sa-mi spuna. :?
daniela_dragan
 
Mesaje: 34
Membru din: 06 Apr 2007, 19:21

concurs

Mesajde elisa75badea » 22 Oct 2007, 13:45

PREZENTAREA CONCURSULUI
Concursul National de Evaluare în matematica, desfasurat sub coordonarea prof. Constantin Nastasescu, membru corespondent al Academiei Române, se adreseaza tuturor elevilor din tara, începând cu clasa II si terminând cu clasa a XII-a .

Coordonatorul comisiei de redactare a subiectelor si de evaluare a continutului lor stiintific este dl prof.univ.Constantin NASTASESCU, membru corespondent al Academiei Române.

Concursul va fi organizat de Fundatia de Evaluare în Educatie , în parteneriat cu Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului si sub egida Academiei Române si va avea mai multe etape, independenta una de cealalta. Calendarul desfasurarii acestora este alcatuit astfel încât sa nu împiedice implicarea elevilor în activitatea scolara si nici în concursuri deja consacrate.

Noutatea acestui concurs consta în faptul ca le da elevilor posibilitatea sa-si verifice cunostintele pe etape de parcurgere a materiei, în vederea obtinerii unor rezultate bune la viitoarele examene si concursuri (evaluarea nationala la clasa a IV-a, teze unice, bacalaureat, admiterea la facultate).

Mentionam ca, pentru rezultate foarte bune, se vor premia atât elevii, cât si profesorii care i-au pregatit si îndrumat.

Elevii care vor participa la concurs vor avea ocazia sa-si verifice cunostintele, si sa se încadreze într-o ierarhie a elevilor din clasa lor, din comunitatea locala si din toata tara si mai ales sa obtina unul dintre numeroasele premii oferite de organizatori.

Pentru a putea participa la concurs fiecare elev va achita o taxa de 20 RON la fiecare etapa la care doreste sa se înscrie, mai putin pentru etapa finala. Taxa va acoperi costurile de concepere a testelor utilizate, costurile de organizare a concursului la nivel national, costurile cu echipele de lucru implicate în concurs (învatatori si profesori care vor detine pozitia de administrator de test, supraveghetor, profesor pregatitor, corector etc.), premiile acordate (burse de studiu pentru 1 an de zile pentru primii 3 elevi la fiecare nivel de clasa, calculatoare personale, excursii, tabere scolare, manuale si culegeri auxiliare aprobate, diplome de participare, diplome de merit, medalii etc.) etc.

Fiecare etapa a concursului va avea o programa pe baza careia se vor alcatui subiectele, programa care va fi inclusa în cea scolara si de examene (bacalaureat etc.). Subiectele propuse spre rezolvare vor contine atât itemi de verificare a cunostintelor necesare pentru sustinerea examenelor nationale, cât si itemi cu grad sporit de dificultate, care sa-i pregateasca pe elevi pentru viitoarele competitii de matematica. O astfel de evaluare periodica asigura o asimilare ritmica a materiei, precum si o achizitie de competente la un nivel corespunzator pentru finalitatile urmarite de ficare elev. În acest fel se diminueaza riscul de a acumula goluri în cunostinte, si apare posibilitatea de a fi descoperite acele segmente de materie pe care elevul nu le stapâneste suficient, astfel încât sa le poata remedia la timp.

De asemenea, elevii vor avea ocazia sa se acomodeze cu atmosfera de examen, sa învete sa abordeze subiectele astfel încât sa se încadreze în timp, sa învete sa redacteze rezolvarile, ceea ce le va permite sa înlature câteva dintre obstacolele des întâlnite în timpul examenelor pe care le vor sustine.
Participând la toate etapele, elevii vor avea ocazia sa-si evalueze nivelul de cunostinte, achizitii, competente pe care le-au dobândit pe parcursul întregului an scolar si îsi vor putea urmari evolutia în pregatirea lor la matematica.

Comisia centrala a concursului este alcatuita din mari personalitati ale matematicii românesti si din profesori cu mare experienta în învatamântul preuniversitar, care au obtinut rezultate deosebite pe parcursul carierei lor didactice, ceea ce constituie o garantie a calitatii si eficientei în evaluare a elevilor si care da acestui concurs o nota de înalta tinuta stiintifica.

Primii 10 clasati din fiecare an de studiu, vor fi premiati cu:

• O participare la etapa finala a concursului pentru 3 dintre ei;

• Primii 5 vor primi diplome si medalii de merit, la fel si profesorii care i-au pregatit si îndrumat;

• Cinci premii (pentru urmatorii 5 clasati) constând în carti si culegeri de matematica;

• Toti participanti vor primi diplome de participare.

*Câstigatorii vor alege premiile în ordinea descrescatoare a punctajelor.

La etapa finala vor participa câte 3 elevi câstigatori ai fiecarei etape din fiecare clasa.

La sfârsitul acestei etape se vor acorda premii consistente constând în burse de studiu pentru întreg anul scolar urmator, calculatoare personale, excursii în tabere scolare, manuale si culegeri auxiliare aprobate de Ministerul Educatiei, diplome de merit, medalii de merit etc.

Locul I – bursa 1 an scolar * 300 RON /luna

Locul II – bursa 1 an scolar * 200 RON /luna

Locul III – bursa 1 an scolar * 100 RON /luna.\

* Cele 3 locuri se vor premia cu aceste burse la fiecare clasa , de la I-XII

Profesorii colaboratori (pregatitori ai elevilor –profesorii de clasa, corectori, evaluatori etc.) vor primi diplome de participare in cadrul concursului, diplome recunoscute MEC la gradatiile de merit prin desfasurarea de activitati educationale in concordanta cu programa si prevederile MEC.

Am luat de pe site-ul lor. Aclo sunt si programa si etapele.
elisa75badea
 
Mesaje: 13
Membru din: 17 Oct 2007, 17:15

continuarea

Mesajde elisa75badea » 22 Oct 2007, 13:47

PROGRAMA
ETAPA I - 27 octombrie 2007

CICLUL PRIMAR

CLASA A II-A

Numerele naturale de la 0 la 100: formare, scriere, citire, comparare, ordonare (de la 0 la 30, de la 30 la 100);
Adunarea si scaderea numerelor naturale în concentrul 0-100
-terminologia specifica: termen, suma, “cu atât mai mult”, “cu atât mai putin”, în concentrul 0-30, fara trecere peste ordin;
Cunostintele dobândite în clasa I;
Exercitii si probleme diverse.

CLASA A III-A

Numerele naturale de la 0 la 1000: formare, scriere, citire, comparare, ordonare, rotunjire;
Numerele naturale de la 0 la 1000000: formare, scriere, citire, comparare, ordonare, rotunjire;
Adunarea si scaderea numerelor naturale în intervalul de la 0 la 1000;
-terminologĂ­a specifica: termen, suma, descazut, scazator, “cu atât mai mult”, “cu atât mai putin”;
-aflarea unui numar necunoscut în cadrul unei relatii de tipul ? Âą a = b, unde a si b sunt numere naturale mai mici decât 1000 (prin încercari, prin utilizarea de obiecte sau desene, prin proba operatiei sau folosind modelul balantei);
-evidentierea unor proprietati ale adunarii (comutativitate, asociativitate, element neutru) cu ajutorul obiectelor si al reprezentarilor, fara a folosi terminologia;
Cunostintele dobândite în clasa a II-a;
Exercitii si probleme diverse.

CLASA A IV-A

Numere naturale mai mici sau egale cu 1000000;
Numerele naturale: scriere, citire, formare, clase (unitati, mii, milioane), comparare, ordonare, rotunjire;
Sistemul de numeratie pozitional: scrierea numerelor în forma zecimala (suma de produse cu un factor 10, 100, 1000 etc.); înmultirea cu 10, 100, 1000;
Scrierea numerelor cu cifre romane;
Operatii cu numere naturale;
Adunarea si scaderea numerelor naturale mai mici sau egale cu 1000000;
Adunarea si scaderea numerelor naturale fara trecere peste ordin, cu utilizarea terminologiei specifice;
Cunostintele dobândite în clasa a III-a;
Exercitii si probleme diverse.

Probabil ca la datele lor de contact te poti inscrie.
elisa75badea
 
Mesaje: 13
Membru din: 17 Oct 2007, 17:15

continuare

Mesajde elisa75badea » 22 Oct 2007, 13:47

CALENDAR – ETAPE CONCURS

Etapa
DATA
AN

Etapa I
27-Oct
2007

Etapa II
1-Dec
2007

Etapa III
16-Feb
2008

Etapa IV
12-Apr
2008

Etapa FINALA
24-May
2008
elisa75badea
 
Mesaje: 13
Membru din: 17 Oct 2007, 17:15

continuare...

Mesajde elisa75badea » 22 Oct 2007, 13:49

Cum faceti sa participati la acest concurs? Primul pas este sa discutati cu profesorul de la clasa (sau orice alt profesor) si sa va exprimati dorinta de a va înscrie la concurs. Taxa de participare este de 20 RON si o puteti achita pâna cel târziu cu o zi înainte de desfasurarea probei. De asemenea veti furniza profesorului respectiv urmatoarele date: numele si prenumele, numarul de telefon si adresa de e-mail, scoala de provenienta si numele profesorului pregatitor, pe care doriti sa îl premiem în cazul reusitei dumneavoastra. Dupa aceea veti fi înstiintat de catre profesorul la care v-ati înscris, în ce loc se sustine proba si la ce ora începe accesul în sali. Ca la orice concurs veti gasi afisate liste cu repartizarea în sali. În ziua concursului veti primi o foaie cu subiectele si de asemenea, foi pe care sa redactati solutiile. Când lucrarea este gata, o predati cu semnatura, profesorului supraveghetor. Dupa maxim doua saptamâni, veti gasi pe acest site rezultatele, precum si o ierarhie în functie de rezultatele obtinute pe zona si pe tara (puteti face o clasificare pe anul vostru scolar, aflând clasamentul pe localitate, judet sau la nivel de tara).

În cazul în care va numarati printre câstigatori, voi si profesorii vostri veti primi unul din urmatoarele premii :

Diplome de participare pentru toti participantii;
Diplome de merit si medalii (primii 5 clasati din fiecare clasa / judet).
O participare la etapa finala a concursului pentru primii 3 clasati;
Cinci premii constând în carti si culegeri de matematica;
Brosuri ale concursului pentru toti participantii (includ subiectele si rezolvarile detaliate etc.).
Excursii in tara (însotiti de profesori de specialitate din conducerea concursului).
Câstigatorii vor alege premiile în ordine descrescatoare a punctajelor !
PREMII ETAPA FINALA

La etapa finala vor participa câte 3 elevi câstigatori ai fiecarei etape din fiecare clasa. Acolo se vor acorda premii consistente constând în burse de studiu pentru intreg anul scolar urmator , calculatoare personale , excursii în tabere scolare , manuale si culegeri auxiliare aprobate de Ministerul Educatiei, diplome de merit, medalii etc.

STRUCTURA SUBIECTELOR este urmatoarea:

5 itemi grila cu alegere multipla (cu 4 distractori fiecare). Fiecare item grila valoreaza 4 puncte. La itemii cu alegere multipla, un singur distractor va fi corect.
10 întrebari cu raspuns scurt, care valoreaza câte 4 puncte.
2 probleme cu itemi structurati, care valoreaza câte 15 puncte.
Daca esti în clasa a II-a , concursul dureaza o ora, iar redactarea rezolvarilor o vei face pe foaia cu subiecte.

Daca esti într-a III-a sau a IV-a , concursul dureaza o ora si jumatate si redactezi pe o foaie separata, trimisa tot de organizatori.

De la clasa a V-a la a VIII-a , proba dureaza doua ore, iar de la a IX-a la a XII-a , dureaza trei ore.

Daca ai îndoieli în privinta rezultatului poti depune o contestatie în aceeasi zi în care ti-ai aflat punctajul.

Nu uita sa citesti pe site care este programa corespunzatoare etapei la care vrei sa participi, cu mentiunea ca materia claselor anterioare este si ea inclusa.

În concluzie, va garantam ca nu veti regreta daca va veti înscrie la acest concurs.
elisa75badea
 
Mesaje: 13
Membru din: 17 Oct 2007, 17:15

!!Am gasit niste culegerifoarte bune de cls a 3 si 4

Mesajde daniela_dragan » 22 Oct 2007, 15:11

Tot nu am inteles. Eu,ca invatator, cum imi inscriu elevii? La cine? Unde se desfasoara concursul? :? La noi la scoala nu s-a auzit de el. Va rog, lamuriti-ma! :(
daniela_dragan
 
Mesaje: 34
Membru din: 06 Apr 2007, 19:21

concurs

Mesajde elisa75badea » 22 Oct 2007, 18:36

Pai eu cred ca primul pas este un telefon la editura. Ce zici?Ei iti vor da toate detaliile si vor raspunde intrebarilor tale, lamurindu-te.
elisa75badea
 
Mesaje: 13
Membru din: 17 Oct 2007, 17:15

Următorul

Înapoi la Invatamant primar

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Bing [Bot] şi 4 vizitatori