Ajutor!!!

Ajutor!!!

Mesajde Madalina23 » 27 Oct 2013, 13:24

Am si eu multe intrebari..sunt cam tarzii,dar sper sa fie totul bine.
La gradinita cu program normal ziceti-mi si mie exact programul pe care trebuie sa il respect ...de la ora x la ora y ..am inteles eu din curriculum , dar nu totul.
Am grupa mica, sunt debutanta ..si nu stiu dupa ce carti sa ma ghidez.. sau alte materiale! Ce trebuie sa abordez mai intai pt ca cei mici sa inteleaga unele lucruri!!Imi e teama ...si nici cu activitatile integrate nu stau bine...!!
Madalina23
 
Mesaje: 14
Membru din: 03 Mai 2012, 22:52

Re: Ajutor!!!

Mesajde vali_c » 27 Oct 2013, 19:16

Programul cu copiii este 8-13 ( primirea copiilor între 8-9, plecarea 12-13).Este ziua metodică pe care fiecare unitate şi-o stabileşte, iar atunci trebuie încă 3 ore, restul activităţii metodice nu e necesar să stai în unitate, sunt considerate şi activităţile pe care le faci acasă: studiu individual, lucru pe calculator, etc. Cât despre ce trebuie să lucrezi cu preşcolarii, depinde de nivelul grupei, dar în ganeral se fac lucruri simple şi cât mai variate: se lucrează mult pe rutine, dar în forme variate, pentru a fixa deprinderi de bază: statul pe scăunel, mersul la baie, gustare, etc, apoi se profită mult de mediul educaţional pentru învăţarea culorilor, exprimarea în propoziţii, se explică cuvinte, multă mişcare ( grupare câte doi, trenuleţul, schimbarea direcţiei de mers, recitative- scandarea pe silabe însoţită concomitent de bătăi din palme, tropăituri, etc,).Cât despre activităţile integrate, cred că le faci fără să-ţi dai seama :) , dacă faci observare "Mărul" şi treci în continuare, fără pauză, la pictura cu aceeaşi temă ( cu tranziţia care înseamnă pregătirea mâinii pentru lucu), integrata-i gata! Ar fi foarte multe de spus, dacă revii cu lucruri cât mai punctuale, mai putem discuta.
vali_c
 
Mesaje: 10
Membru din: 06 Dec 2010, 21:43

Re: Ajutor!!!

Mesajde Madalina23 » 27 Oct 2013, 22:17

vali_c scrie:Programul cu copiii este 8-13 ( primirea copiilor între 8-9, plecarea 12-13).Este ziua metodică pe care fiecare unitate şi-o stabileşte, iar atunci trebuie încă 3 ore, restul activităţii metodice nu e necesar să stai în unitate, sunt considerate şi activităţile pe care le faci acasă: studiu individual, lucru pe calculator, etc. Cât despre ce trebuie să lucrezi cu preşcolarii, depinde de nivelul grupei, dar în ganeral se fac lucruri simple şi cât mai variate: se lucrează mult pe rutine, dar în forme variate, pentru a fixa deprinderi de bază: statul pe scăunel, mersul la baie, gustare, etc, apoi se profită mult de mediul educaţional pentru învăţarea culorilor, exprimarea în propoziţii, se explică cuvinte, multă mişcare ( grupare câte doi, trenuleţul, schimbarea direcţiei de mers, recitative- scandarea pe silabe însoţită concomitent de bătăi din palme, tropăituri, etc,).Cât despre activităţile integrate, cred că le faci fără să-ţi dai seama :) , dacă faci observare "Mărul" şi treci în continuare, fără pauză, la pictura cu aceeaşi temă ( cu tranziţia care înseamnă pregătirea mâinii pentru lucu), integrata-i gata! Ar fi foarte multe de spus, dacă revii cu lucruri cât mai punctuale, mai putem discuta.

eu m-am referit ce trebuie sa fac exact si corect de la ora x la y ..adica de la 8-9 (nu stiu daca este prea mult) primirea copiilor, apoi de la 9 sa zicem intalnirea de dimineata 15 min , apoi lucrul pe centre ..si cam cat trebuie oare sa tina acesta?? si apoi activ pe domenii experientiale..nu ? Apoi masa si dupa masa ...de ex daca am o singura activ pe domenii exp pe zi dupa masa ce fac ?? Jocuri ...dar cat timp ?? O sa am si interasistente :(
Madalina23
 
Mesaje: 14
Membru din: 03 Mai 2012, 22:52

Re: Ajutor!!!

Mesajde vali_c » 29 Oct 2013, 21:56

Nu este nimic batut in cuie ( scuze pentru lipsa diacriticelor,am o problema la calculator si nu pot selecta limba romana) in afara de intalnirea de dimineata.Poti lucra pe centr pana la gustare, apoi faci domeniul experiential,apoi ALA pentru partea a-II-a(un joc de miscare, o poveste, repetare cantec, poezie, joc senzorial, joc -exercitiu, etc- dupa cum ai planificat), sau incepi cu domeniul experiential si continui pe centre, sau realizezi domeniul experiential la unul din centre, totul depinde de ce ai planificat si cum se preteaza.Important e sa rezulte o curgere cat mai fireasca a zilei.
vali_c
 
Mesaje: 10
Membru din: 06 Dec 2010, 21:43


Înapoi la Invatamant prescolar

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori