adaptarea elevilor la clasa a V-a

adaptarea elevilor la clasa a V-a

Mesajde mondena_2005 » 11 Ian 2007, 11:18

Am mai lansat un subiect asemănător atunci cand am cerut variante de evluare pentru elevii clasei a IV-a ca forma de evaluare initiala la clasa a V-a si am primit recomandarea sa caut pe site. E o idee buna si multumesc pentru ea, dar, cu tot respectul, programa s-a schimbat in acest an scolar si deci competenţele sunt putin diferite. Propun colegilor care au clasa a IV-a, care au alte clase, profesorilor de limba romana, celor de matematică, geografie, stiinte, istorie, chiar si ed. fizică, educatie plastică, muzică, parinţilor, consilierilor scolari sa ne impartasim reciproc din experienta pentru a veni în folosul elevilor.
As propune ca plan de discutie:
-completarea continuturilor la clasa a IV-a in vederea facilitării integrării în clasa a V-a;???
-temele pentru acasa: volum, tip, evaluare;
-analiza literară şi creaţia literara: ce nu se face in clasa a IV-a şi ce ar trebui sa se faca pentru a veni in folosul elevilor;
-ce instrumente de lucru eficient le lipsesc copiilor cand pasesc in calasa aV-a;
-modul de insuşire a cunostinţelor: Cum invata elevii nostri si de ce unii ajung in situaţie de esec la clasa a V-a?
-managementul clasei: organizare, atributii, disciplină;
-colaborează dirigintele la fel de bine cu parinţii, sau poate mai bine ca invatatorul?
-cum sunt organizate lectiile de predare-invatare in echipe (invatator -elev)?
-cum rezolvam sau atenuam impactul unui colectiv de profesori asupra elevului obisnuit cu invatatorul si inca 2 profesori (religie, lb. straine);
-care sunt standardele de evaluare in testarile date la clasa a IV-a, dar in cele de evaluare initiala la clasa a V-a;
Stimati colegi, sunt sigura ca aveti multe idei. Va invit sa facem front comun si ne ajutam gandindu-ne ca de fapt ii ajutam pe elvii nostri despre care eu spun ca "profesia ni-i pune in braţe pentru patru ani, iar destinul ni-i urca in poala pentru toata viaţa, nelăsându-ne nici o clipa sa nu ne gandim la ei ca la propriile noastre odrasle". Copiii acestia care au rupt granita dintre banca si catedra si de care ma voi desparti mai bogata, dar si mai saraca, au nevoie de sprijin. Daca putem sa le oferim mai mult de ce sa n-o facem. Multumesc si astept cu interes propunerile dv.
mondena_2005
 
Mesaje: 42
Membru din: 10 Ian 2006, 08:26

Adaptarea elevilor la clasa I

Mesajde nada » 12 Ian 2007, 18:29

Pentru a raspunde la intrebarile pe care le-ai formulat derulez anul acesta scolar proiectul educational "Pasi spre clasa a V a". Printre activitatile proiectului este o analiza comparativa a programelor scolare clasa a IV a clasa a V a; "Portretul dirigintelui ideal" la care au participat elevi din cele doua clase ale scolii si elevi din clasa a V a. Concluziile ultimei activitati i-a pus serios pe ganduri pe colegii mei profesori.

Unii dintre noi insa intra in clasa preocupati doar de cat sa le transmita elevilor intr-o ora neglijand forma in care prezinta aceste cunostinte.

Parerea mea este ca e imperios necesar sa ne cunoastem elevii si sa ducem in clasa mult suflet di dragoste pentru copii. restul va veni de la sine.
Avatar utilizator
nada
 
Mesaje: 317
Membru din: 22 Ian 2006, 22:28
Localitate: Piscu - Galati


Înapoi la Invatamant primar

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 5 vizitatori